0

psikolojik şiddet çok zor bir konu. insan neden insana bunu yapar bu zulmü.

kimse buna maruz kalmayı kabullenmesin, kabullenmek yenilgi anlamına gelir ama hayat burada konuştuğumuz yazdığımız gibi işlemiyor ne yazık. bir şey yazarsın teoriler vs ler gerçekte hiç işe yaramaz, havanda su dövülmüş olur. herkes kendine çeki düzen vermeli

psikolojik şiddetten şikayet eden kişi, bunun neden böyle olduğunu kendisine yapıldığını düşünerek, bu konuda eğer bir tepkisi varsa ortaya koyabilmeli. tartışmaysa tartışma bir şekilde bu durum son bulmalı. ve artık bilgilere ulaşmak kolay olduğu için böyle kişilere karşı nasıl davranması gerektiği konusunda kendisini eğitmeli diyorum.

0

psikolojik şiddete karşı önlem almak zor biraz en iyisi size bunu yapan her kimse o kişiden uzak durmak hayatınızdan çıkma ihtimali olan bir kişiyse eğer hayatınızdan çıkarmak . öyle insanlar normal değil bana göre benim abimin öyle değişik tarzları vardı şükür allaha evlendim görünmüyorum mesafe koydum arama direk . uzak durun birsey kaybetmez aksine kazanırsınız zaten öyle insandan hayır gelme olanağı sıfırdır . kendini etkilemesine izin vermeye değmez. ama katlanmak zorunda oldugunuz biriyse ki bence bu hayatta kimse kimseye katlanmak zorunda değildir o zamanda kkarşı hamle yapıp onun silahiyla onu vurmak en iyisi nasıl yaklaşıyorsa size aynı o şekilde yaklaşın belki farkına varır biseylerin dicem ama zor.

2

eğer ki çevremizde bize karşı psikolojik şiddet uygulayan insanlar varsa kendimize karşı çok daha fazla zarar görmemek için en kısa sürede bu tür insanlardan uzak durmalı ve hayatımızdan onları çıkarmalıyız . şiddetin her türlüsü kötüdür ama insanı en derinden etkileyen ve kapanmayacak yaralar oluşturan ve bazen maruz kaldığımız halde psikolojik bir şiddet olduğunun farkında bile olmadığımız durumlar olabiliyor.
bazen koruma adı altında hayatımızda olan kişiler hayatlarımıza duygularımıza yaptığımız hareketlere fazlaca müdahale edip bize şiddetli bir şekilde baskı uygulayabiliyorlar. hayatımız ve her hareketimiz birileri tarafından kısıtlanıyor sürekli olarak eleştiriye maruz kalıyoruz ayrıca bizi kıracak davranışlarla karşı karşıya kalıyoruz. bu davranışlardan rahatsız olduğumuz zaman da karşımızdaki kişiler genelde ben senin iyiliğini düşünüyorum gibi sözlerle savunmaya geçebiliyorlar. o yüzden özgürlüğümüzü ve yaşam alanımıza kısıtlı açtırmamak adına ,bazen gerçekten de en çok bizim iyiliğimizi düşünen insanlardan korumamız gerekir kendimizi. çünkü iyiliğimizi isterlerken bazen kasıtlı olarak bazen de farkında olmadan bizim kanatlarımızı kırıyorlar ve kendimize olan güvenimizi kaybedip psikolojik olarak çöküntüye uğramamıza neden oluyorlar. eğer böyle durumlarla karşılaşırsak ilk önce olayı çözümleyebilmek için karşımızdaki bize psikolojik şiddet uygulayan kişi ile oturup enine boyuna şikayetlerimizi ve sıkıntılarımızı konuşmalıyız. eğer bizi anlıyorsa ve hataların farkındaysan zaten kendini düzeltecek ya da bunun için en azından çabalayacaktır. eğer kabul ederse bu kişinin psikolojik olarak uzman bir destek almasınıda sağlayabiliriz. ancak tüm bu konuşmalarımız bir sonuç sağlamaz ise daha fazla zarar görmemek için o şiddet yanlısı kişilere kesinlikle hayatınızdan çıkarmaktan başka bir yol yoktur.

1

psikolojik şiddet için önlem olarak eğitim diyecem ama bu da yeterli bir önlem olamayacak sanirim.egitimli olup , pskolojik şiddet uygulayan bir çok kişi de var.psikolojik tedavi belki bir çözüm yolu olabilir.

1

psikolojik şiddete karşı bir önlem almak mümkün değil.
psikolojisi bozuk, saçma sapan, sapik ruhlu insanlardan uzak durmaliyiz tedbir olarak.