0

kışın havalar soğuduğundan dolayı insanlar üstlerine kalın kıyafetler giymelidir sıcak içecekler icilmelidir kalın montlar botlar giyilmelidir eldivenler şapkalar atkılar giyilmelidir su geçirmez ve kaymayan tabanlı ayakkabılar botlar tercih edilmelidir yüzümüzü soğuktan ve rüzgardan korumalıyız aşılarımizi yaptırmalıyız bol meyve ve sebze tüketmelisiniz vitamin depolamalisiniz soğuk içeceklerden uzak durmaliyiz boğazınız şişebilir

0

kişin hasta olmamak için öncelikle tabiki yasadigimiz yerin temiz ve soguk gecirmemesi ilk kuraldir.sonrasinda giyecegimiz kiyafetlerin rengide siyah olsunki kişin siyah kiyafetler daha önemlidir.ayrica hayvanlardan uzak durulmali vede cevremizdeki kişilerden ve tabiki kahvehne gibi çoklu topluluklaricinde hapşiran ve nefeslerin ayni ortamda solunmasindan uzak durmak gerekir.kiş ayina tabiki egrekli igneler vardir.grip aşisi gibi bunlari eczane veya saglik kuruluşlarina giderek bu önlemide alabilirsiniz.veya yiyecegimiz yemeklerin sebze ve meyvelerin temiz olarak yikanmasi vede ebsin degeri yüksek yicekeler ve icecekler tüketmeliyiz toplum olarak.

0

kendini korumak,
havanın soğuğundan, değişimlerinden, mikroplardan, mikrop barındırabileceğini düşündüğümüz kalabalık ortamlardan [ bunlar okullar, otobüsler, çarşı pazar vb. evler en korunaklı alanlar olması gerekirken bazen öyle olmayabiliyor ].

sağlıklı beslenmek beslenmesine özen göstermek, ekstra olarak herkesin de bildiği gibi c vitamini başta olmak üzere takviye vitaminler alınabilir. özellikle meyveden iyi beslenilemiyorsa, meyveleri yiyerek tüketmek kışın yeterli görülmüyorsa, meyve çeşitlerini karıştırarak suları sıkılarak içilmelidir. çok daha fazla etki elde edilecektir. bol su içmeye özen gösterilmeli, insanlar kışın su içmeyi unutabiliyorlar.

bitki çayları çok önemli ve yararlıdır. özellikle başta kuşburnu [ c vitamini bol olduğu için çok yararlı ] olmak üzere, nane limon,içine zencefil eklenmiş ıhlamur olabilir vs. çaylar, yeşil çay, adaçayı gibi

psikoloji de çok önemlidir. psikolojik olarak hastalanacağım korkusu duymamak gerekir ve iyi bir psikoloji her şeyde olduğu gibi bağışıklık sisteminin de güçlü olmasında etkin rol oynar.

kıyafetler çok önemlidir. özellikle dışarı çıkarken giydiğimiz kıyafetlere özen gösterilmeliyiz. ince olmayan, üşütmeyecek fakat aynı zamanda da terletmeyen giysiler seçmeliyiz.

bu soru hasta olduktan sonra ne yapacağız diye sormadığı için çok yerinde güzel, o yüzden henüz hasta olmadan önce bunlara dikkat etmeyi unutmamalıyız.

0

yine gitmedi cevabım, artık bunu yazmaktan bıktım tekrar yazacağım.

0

kendinee dikat etmen yeterlidirr ne bilim disariyaa cikincaa sıkın giyin sicak icecekler tüketmeyi birakmaa

0

hasta olmamak için kışın kalın giyinmeliyiz kuşburnu içmeliyiz ada çayı içmeliyiz bunları içersek sıkıntı çıkmaz

0

yani kışın hasta olmamak için ne gibi önlemler alabiliriz diye bir şey yok. sen ne kadar önlem alırsan da, hasta olacaksın.. yani bu hayatın kanunu ben hiç bu zamana kadar hasta olmayan bir insan görmedim hayatım boyunca ama gene de bol bol meyve yemelisin, su içmelisin, sağlıklı bir şekilde beslemelisin ,kış olduğu için sıkı bir şekilde giyinmelisin, ama evde bile olduğuma rağmen ben hasta oluyorum sonuçta hastalık da bir şifadır.

0

kisin hasta olmamak icin kis cayi icmeliyiz siklikla.daha sonra kalin giyinmeliyiz.hastalik belirtileri basladigi anda ignemizi yada ilacimizi almaliyiz.sıksık temiz alanlarda bulunmaliyiz.pis yerlrden uzak durmaliyiz mikrop ve bakteri bulunan ortamlardan uzak durmaliyiz.

0

kışın hastalığa yakalanmamak için alabileceğimiz birçok tedbir vardır. bu tedbirler basit ama önemli ölçüde işe yarayan tedbirlerdir. öncelikle olarak kışın hastalıklarının önemli bir sebebi olan soğuktan iyi korunmalıyız. soğuk o kadar etkilidir ki hastalığın adı bile soğuk algınlığı'dır. ne çok kalın ne de ince giyinmeliyiz. terlememeli ve üşümemeliyiz. sadece bunları yapmak yetmez tabi ki. bol bol c vitamini içeren besinlerle beslenmeliyiz. c vitamini bağışıklık sistemimizi güçlendirir. bağışıklık sistemimizin zayıf olması hastalıklara davetiye çıkarır. c vitamini alarak bağışıklık sistemimizi güçlendiririz. bunların dışında bitki çayları içerek hem hastalık öncesinde önlem almış oluruz hem de hastalığımızdan kısa bir sürede kurtulmuş oluruz.

0

kalın giyilmeli duş alıp hemen soğua çıkılmamalıdor ince giyinmmemek lazım

0

kışın ince giyinmemek, mevsimi olan portakal, mandalina, greyfurt, nar, limon gibi bol c vitaminli meyveler yemek, düzenli beslenmek, yeşil çay, kuşburnu, ada çayı, papatya çayı, ıhlamur, nane limon gibi sıcak içecekler tüketmek, dışarı çıkarken havaya göre giyinmek, grip olmamak için aşı olmak, ayrıca mikroplar fazla olduğu için çok fazla temas kurmamak, ellerimizi sık sık yıkayarak enfeksiyonu azaltmak, hava değişimlerine dikkat etmek.

0

kışın hasta olmamak için aslında çok kalın giyinmeye özen göstermeliyiz diye düşünüyorum. özellikle kış aylarında ki meyveleri bol bol tüketmeye gayret etmeliyiz diye söylemek isterim. hastalığa yakalandı namazın belli sebeplerinden biri de kapalı ortamlarda daha çok bulunmamız olduğunu bilmeliyiz. bunun için havası iyi olan yerleri tercih etmeliyiz ya da evimizi belli saatlerde havalandırma mız gerektiğini düşünüyorum. bunları yaptığımız sürece gerçekten hastalığa yakalanma oranımızı düşündüğünüzü göreceksiniz.