0

saç bakımı için neler yapılması sorusu, bence saç bakımı, saçın kuru yağlı olmasına göre değişir. saç hangi özellikte ise ona göre bakımlar yapılmalıdır. kuru saçlara yağlandırıcı, canlandırıcı özellikte olan, avakado yağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı, yılan yağı gibi maddelerle canlandırma sağlanabilir. çok yağlı saçlara da baba annelerimizin kullandığı yeşil dalan sabunu öneriyorum. çünkü sabunla yıkanan yağlı saçlar kuru bir şekle bürünür. saçların düzgün uzaması hemen uzaması için yine argan yağı kullanılabilir. saçlarınızı düzenli olarak bakım gösterirseniz daha hızlı uzar ve saçlarınıza boya yapmadan önce iyice düşünmeniz gerekmektedir. çünkü boya saçı çok yıpratan bir şeydir. uzamamasına neden olur. saçın yıpranmasına neden olur. hatta saçın yanmasına kadar olayı götürür. bunun yanında saç bakımı, kuaför tavsiyeleri üzerine yapılmalıdır. çünkü kuaförde çalışan insanlar, saç uzmanı olduğu için her saçın dilinden anlarlar. erkek saçları çok önemli değildir, çünkü belli bir yaştan sonra ne yapsalar da döküleceği için kel kalacaklardır. saç ekme işlemi de çok saçma bir işlemdir, çünkü olmayan bir saçı ekmek bence çok saçma. zaten çok da iğrenç görünüyor ve saç ekimi olduğu çok belli oluyor. ayrıca şampuanlara da dikkat edilmelidir. kepekli bir saçınız varsa kepek önleyici bir şampuan kullanmalısınız. eğer yağlı bir saçınız varsa ona göre bir şampuan kullanmalısınız. kuru ve kırılgan saçlar içinde kuru ve kuru olan saçlar için çıkarılmış olan şampuanları kullanabilirsiniz. eğer saçlarınız çok uzunsa ve çok dolaşıyorsa, saç açıcı spreyler kullanabilirsiniz. ben dalin'in bebekler için olan saç açıcı spreyini kullanmaktayım ve çok işime yarıyor.

0

sac bakımı erkek içinde kadın içinde önemli bir detaydir. saçını tanımak gerekiyor öncelikle . saçına uygun olan şampuan ve saç kremine karar vermek lazım çünkü sürekli degistirmekte iyi birsey değil. bir markada sabit kalmak en iyisi. daha sonra her ay yada iki ayda bir kırıkları aldırmak gerekiyor . özellikle sürekli duzlestirici yada maşa kullanan biriyse kişi kesin her ay düzenli gitmesi gerekiyor bu saça canlılık ve uzun ömür verir. boya yoksa boyatma taraftarı değilim ama varsa ki bende var çok sık boyatilmamali bence saçı bir yerden sonra öldürüyor çünkü. tamam boya saçı besler ama fazlası da zarar yapar. saç maskeleri var ben çok kullanmıyorum ama onlarda alınıp yapılabilir. birde çabuk uzamasıni isteyenler için camterebentin yağı var aktarlarda şampuana karıştırılarak kullanılıyor bende çok işe yaramıştı ki benim saçım küsmüştü iki yıldır uzamiyordu şiddetle tavsiye ederim ben çok yararını gördüm.

1

yani kimin saç teli ince, kimisinin kalındır. hani her saç tipine uygun bakım yapılması lazım mesela argan yağı ,zeytin yağı, tatlı badem yağı bunları karıştırıp saçlarını haftada bir kere sürebilirsin. mesela benim saçlarım ince telli ve çok çabuk dökülüyor. ben genellikle bu yağları çok kullandım faydasını gördüm ama dökülme hiçbir şekilde fayda etmedi ama saçlarımı hacım verdi diyebilirim denersen hiçbir şekilde pişman olmazsın gerçi bu aralar falan saçlarıma bakamıyorum çocuktan dolayı yani eskide falan kullanıyordum. pahalı bir şey de değil. aktarlarda falan satılıyor 10 tl bir şey ütü zaten 30 tl'ye yapıyor. önemli olan zaten saçlarımızı iyi bir şekilde bakmak ve saçlarını her duşa girdiğinde masaj yaparsan en azından daha sağlıklı olmuş olur. çünkü nasıl insanın vücuduna masajı ihtiyacı varsa ,saçımızın da her zaman masajı ihtiyacı vardır. dediklerimi yaparsan pişman olmazsın yani faydasını görürsün.

0

sac bakiminda sacin nasil oldugu onemlidir. her saca her bakim urunu kullanilamaz sac tipinize gore kullanmalisiniz. mesela kimisinin saclari dokuluyordur. dokulmeyi onleyen sampuanlar ilaclar kullanabilirler. kiminin saci zayiftir gür degildir o kisilerde ona gore urun kullanirlar. ama benim saclarim yeterince saglikli ve guzel oldugu icin ben sadece saclarimda sampuan ve sac kremi kullaniyorum. onun haricinde herhangi bir bakim urunune ihtiyac duymuyorum. zaten saça hersey uygulanmaz. aksi takdirde farkli sonuclar alabilirsiniz..