0

portagal mandalin bol bol yiyin evlatlarım. c vitamini çok önemli, gözlerinizden öper bubana selam söylerim

0

önce hekime başvurun. sonra bol sıvı tüketin. bol vitamin alın. bol dinlenin. en geç 1 hatta içinde geçecektir.

0

bol bol c vitamini almak kışın da sıkı sıkı giyinmek

0

grip hava değişimi, mikropların yayılması, soğuk gibi sebeplerden dolayı ve alerjik reaksiyonlarla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. ateş, halsizlik, burun akıntısı gripin en önemli belirtileridir. gripten korunmak için c vitiaminli yiyecekler tüketmek gerekir. limon, portakal, mandalina, greyfurt vs. gibi meyveler oldukça önemlidir. ayrıca ani değişimlerden uzak durmalı, soğuk sudan kaçınmalıdır. eller bol suyla yıkanmalı, sürekli mırç mırç birbirini öpmemeli, grip en çok bu şekilde yayılıyor. hasta olan biri kendini dışarıya atmamalı evde hastalığını geçirmeli. bol su içmelidir.

0

gripten korunmak için kış aylarında çay faydali olur

0

gipirten kurunmak için kış çayı içebiliriz

0

havadaki ani değişikliklerin mevsimler hastalıkları tetikleyebilirceğini ortaya çıkmaktadır küresel ısınmaya bağlı olarak türkiye’nin bu yıl kurak bir yıl yaşanacağına dair bilgiler vardır.eller sabun ve su ile sık sık yıkanmalı. bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınılmalı. hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalı. kapalı ve kalabalık ortamlar sık sık havalandırılmalı. kişisel hijyen yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenmenin de hastalıklardan korunmada büyük öneme sahiptir. mevsimsel sebze ve meyveleri eller sabun ve su ile sık sık yıkanmalı. bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınılmalı. hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalı. kapalı ve kalabalık ortamlar sık sık havalandırılmalı. kişisel hijyen yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenmenin de hastalıklardan korunmada büyük öneme sahiptir. mevsimsel sebze ve meyvelerin aşırıya kaçmadan tüketilmesi durumunda vücut direnci hastalıklara karşı artıyor bu mevsimde bolca bulunan ve c vitamini ne kaynağını olan narenciye ürünleri ile kış sebzelerinin tüketimine ağırlık vermeliyiz. bu tür gıdalar vücut direncini artırarak hastalıklara karşı savunma mekanizmamızı güçlü kılar. her gıdayı mevsimine tüketmemiz gerekiyor. kış aylarında özellikle yaşlı çocuk kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan dokuz doktorlar risk grubunda bulunan kişiler resimler hastalıklara karşı daha dikkatli olmak zorunda diye uyarmışlardır. önemli olan bu kişilerin hastalığa yakalanmadan tedbir almaları gerekir. gribe yakalanamaması doğrultusund aşırıya kaçmadan tüketilmesi durumunda vücut direnci hastalıklara karşı artıyor bu mevsimde bolca bulunan ve c vitamini kaynağını olan narenciye ürünleri ile kış sebzelerinin tüketimine ağırlık vermeliyiz. bu tür gıdalar vücut direncini artırarak hastalıklara karşı savunma mekanizmamızı güçlü kılar. her gıdayı mevsimine tüketmemiz gerekiyor. kış aylarında özellikle yaşlı çocuk kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan doğmuş doktorlar risk grubunda bulunan kişiler mevsimler hastalıklara karşı daha dikkatli olmak zorunda diye uyarmışlardır. önemli olan bu kişilerin hastalığa yakalanmadan tedbir almaları gerekir. gribe yakalanması durumunda doktor tavsiyesi doğrultusunda ilaç kullanımı daha doğru olacaktır. eş, dost tavsiyesi ile ilaç kullanmak hiçbir zaman doğru bir davranış değildir. hastalık belirtileri ortaya çıkınca mutlaka bir hekime müracaat etmek gerekir. antibiyotikler gribe karşı etkili ilaçlar değildir. yanlış antibiyotik kullanımı, antibiyotik ye karşı direncin gelişmesine sebep olur. o yüzden doktor reçetesi olmadan asla başka bir ilaç kullanmamalıyız bol bol istirahat edilmeli ve bol bol sıvı tüketmemiz gerekiyor.

0

bol bol c vitamini almak, soğuk algınlığı olacak ortamlara karşı tedbir almak.

0

c vitamini takviyesi yiyeceklere dikkat edilmeli toplu yerlerden geldikten sonra sık sık el ve vicut temizliği.

0

gripten korunmanın en iyi yollarından biri bol bol sıvı ve meyve tüketmek tır aynı zamanda çok kalabalık ortamlarda bulunmamak bir önlemdir kış aylarında özellikle ıhlamur çayı tüketmek gripten önlenmeye yarar bol bol c vitamini portakal mandalina gibi meyveler tüketirsek de gripten korunmuş olabiliriz mevsim geçişlerinde havanın bir sıcak bir soğuk olması da bize hastalık davetiyesi çıkarır biz bu durumlarda daha fazla dikkatli olmalıyız bol bol meyve tüketip gribal enfeksiyon kapmış yakınlarımızdan ilk günlerinde uzak durarak kendimize koruyabiliriz fakat bazı bünyeler hava değişimine ortam değişimine bağlı alerjik reaksiyon göstererek grip olabilir

0

gripten korunmak için insanlarla çok fazla samimiyet yani yakınlık kurmamak gerekir özellikle grip olan kişilere fazla yaklaşmazsanız gripten korunursunuz zaten. mesela ıslak saç ila dışarı çıkmamak gerekir üşütebilir ve hasta olabilirsiniz. yine baş ve süt karışımı boğaz enfeksiyonları için burun içinde vikis çok iyi gelmektedir. soğuktan korunarak sıkı giyinerek üşütmemeye dikkat ederek gripten korunabiliriz. hasdayssk insanlara t da şaşmamalı hasta onlarla insanlarla da temas etmemeliyiz. birde dışarıdan eve geldiğimiz zaman mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. temiz olmalıyız bu yolla da bir sürü bakteri bulaşabilir. meyve tüketmek gribe karşı bağışıklık sistemine karşı fayda sağlar meyve tüketilebilir çeşitli hasta çorbalar var nane limon var bu tür besinler yiyecek ve içecekler hastalığı önleyebilir.

0

gripten korunmak için bol bol meyve yemeliyiz ama ne kadar yersek yiyelim yine de grıp bir şekilde dışarıya çıktığımız zaman havadan yine ben de grip olma ihtimalimiz çok büyük oluyor ya ne yaparsak yap gripmiş kaçınılmaz bir hastalık diye düşünüyorum çocuklar için de büyükler içinde yaygın bı hastalık oluyor malesef

0

gıripten korumak için bol bol meyve yemeliyiz

0

gripten korunmak için öncelikle sağlığımıza dikkat etmeliyiz çünkü kış aylarında sağlığımıza dikkat etmezsek, bağışıklık sistemimiz zayıflar ve hasta oluruz. kış aylarında bağışıklık sistemi bizi hastalıklardan koruyan en önemli etmendir. bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendiren sebze ve meyveler bolca tüketilmelidir.

0

gripten korunmak için sıkı giyinmeliyiz soğuk havalarda.ihlamur ve limon karışını içmeliyiz günde 1 bardak en azından içebilirsiniz.sürekli burna buharlı su ile nefesini alıp vermek de gerçekten çok faydalı.bol bol meyve yani özellikle de mandalina,portakal,elma yemeliyiz.portakal suyu da içebilirsiniz.

0

soğuk zamanlarda kalın giyinmeliyiz.
sal, şapka, eldiven kullanmalıyız.
banyo yaptığımız zaman sacimizi kurutmaliyiz.
beslenmemize dikkat etmeliyiz.
kış aylarında bol bol c vitamini bulunan yiyecekler yemeliyiz.

0

gripten korunmak için kış aylarında vücut direncimizi çok yüksek tutmalıyız.bol su tüketimi ve c vitamini içeren meyveler tüketmek vücut direncimizi ciddi oranda arttıracaktır.böylelikle grip hastalığa yakalanma riskimiz bir hayli düşüyor.örneğin yemeğin yanında dikey salata tüketirken soğutan içindeki ve limon sıkmak bile gribe karşı bizim vücut direncimizi arttıracaktır.bunun yanında grip hastalığına yakalanmadan önce her yıl grip aşısı yaptırmakta ciddi anlamda bize bu hastalıktan korur.

0

kış aylarında daha çok görülen gripten korunmak için iyi giyinmeliyiz.kış aylarında c vitamini bol yiyecekler ve içecekler tüketmeliyiz.toplu bulunulan yerlerde fazla kalmamaya dikkay etmeliyiz