0

hastalıklardan korumak için temiz olmalıyız bütün hastalıkların ne deni mikroptur bol bol su içmeliyiz

0

hastalıklardan korunmak immün sistemi güçlendirmekten geçer. bu da rutin kontrollerle vücutta eksik vitamin ve mineralleri bilip gerekirse takviye almak. düşmemesi için sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçer. ek olarak kış aylarında c vitamini alımını arttırmak vücudu kesinlikle susuz bırakmamak gereklidir. polen kullanılabilir özellikle balla kullanmak faydali olur.

0

sıkı giyinin bol bol meyve sebze yiyin
soğuga yakalanmayin

0

bence ciddi bir hastalık olmadığı sürece ilaç kullanmamalıyız çünkü ilaçların hepsinde yan etki bulunuyor doğal beslenmliyiz

0

bol vitaminli meyve sebzeler yemeli, dengeli beslenmeliyiz. yoğurt peynir zeyrin süt ve yumurta tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. bağırsaklarımıza iyi gelecek bitki çayları tüketmeliyiz fakat aktardan alıp kaynatmalıyız. poşet bitki çayları almayınız. bolca balık tüketmeliyiz. kuru yemişlerdeki vitaminlerden de almalıyız. bunun yanında kışın ve bahar aylarında havanın durumuna göre giyinmeliyiz terliyken soğuk su içmemeliyiz.

0

düzeltme: ceviz, fındık , badem, fıstık, kuru üzüm, ay çekirdeği gibi faydalı kuruyemişleri yiyeceksiniz.

0

hastalıklardan korunmak için dengeli beslenmeliyiz. yetersiz beslenmekten uzak durmalıyız. zamanında aşı olunmalıdır. yeterli uyunmalıdır. uykusuz kalmayacaksın. insanlara tebessüm edeceksiniz. mevsimsel yiyeceklerden yiyeceksiniz. spor yapacaksınız. egzersiz yapacaksınız. hazır gıda tüketmeyeceksiniz. asitli içeceklerden uzak duracaksınız. sigara ve nargile gibi tütün mamüllerini içmeyeceksiniz. bol bol yürüyüş yapacaksınız. çok katı yemeceksiniz. akşam 7’den sonra yemek yemeyeceksiniz. bol bol su içeceksiniz. günlük 8 bardak su kafidir. çok sıcak yemek yemeyeceksiniz. yemekleri üfleyerek yemeyeceksiniz. hazır satılan fabrikasyon süt ve süt mamüllerini almayacaksınız. ceviz, besem, fındık, fıstık, kuru üzüm ve çekirdek gibi faydalı yiyecekleri yemeyeceksiniz. kışın giydiğimiz elbiseler kalın olmalıdır. terli terli su içmeyeceksiniz. doğal gıdaları tercih edeceksiniz. beyazlardan ve beyaz ekmekten uzak duracaksınız.

0

günümüz dünyasının belli bir gerçeği olan hastalıklar artık hayatımızın bir parçası olmuslardır.modern çağın gerekliliklerinden biri olan sosyallesme ile iyice artan ikili insan ilişkileri ve yahut toplumsal ilişkiler türlü hastalıklarada yol açıp onların insanlar arası hatta ve hatta hayvanlar arası yayılmasının yolunu açmıştır.bu durumda vucüdumuz tabi doğasına bir takım bağışıklık direncini aşılamıştır geçen süre zarfında ancak hastalıklar sadece sosyallesme ile sınırlı değildir.yoğun soğuk hava altında veya yoğun güneş altında kalan bir insan da hasta olabilir işte burda insanın yapabileceği şeyler hava koşullarının şekline göre önlem alması ve sıcak,soğuk hava dengesinin ortasını tutturarak gerekli ufak grip ilaçları ile kendini desteklemelidir.
mesela bir diğer hastalık yayılmasının en büyük sebebi en büyük sosyal platform olan toplu taşıma otobüsleridir.bu araçlarda hergün milyonlarca insan işe,eve,okula mecburi yolculuk yapmaktadırlar,eğer ki bu insanlar indikten sonra ellerini ve yüzlerini dezenfekte etmezlerse vay ki onların haline...hastahane hastahane koşmları pek te uzak olmayan bir gelecek zamandadır denilebilir.yani uzun lafın kısası el,yüz temizliği ve kişisel bakımın yanı sıra kılık,kıyafet dengesi de önemlidir bunlara dikkat edilip havaların gerekliliğine göre tepki almalıyızdır.

0

hastalıklardan korunmanın en iyi yöntemleri kat kat elbise giymekten geçer tabi bide bunun yanında yediğiniz besinlerde çok önemlidir şoğuk havalarda dışarı çıkmak yerine ewde oturmak daha faydalıdır bunun yanı sıra spor yapmak en önemlilerindendir çünkü vuçudun hep zinde ve fit kalır bu soylediklerim ile hastalıklardan kesinlikle koruna bilirsiniz

0

sıkı giyinmek iyisi.virüs taşıyan yerlerden uzak durmalıyız. hasta kişilerden uzak durmalıyız.doğal beslenmeliyiz. yediklerimizi iyi yıkamalı içtiklerimizi iyi kaynatmalıyız. mesela süt filan iyi kaynatılıp içilir. doktora gitmekten çekinmemeliyiz. bol meyve yemeliyiz ve de sebze yemeliyiz.organik beslenme önemlidir. hava kötü ise dışarı çıkmamaya özen gösterilmelidir.

0

oncelikle her seye dikkat etmek gerek yedigin yemekten yaptigin harekete kadar mesela surekli evde yatan hic gunes gormeyen birinden saglikli olmasi pek beklenemez ama surekli spor yarasa duzeli beslenirse meyze sebze hespini belirli oranlarda ne cok fazla ne cok az dir mesela ilacda zehirle ilac arasindaki fark dozdur cok icerse zehirler az alirsa bi etkisi olmaz bunlarin haricinde senin psikolojinde onemlidir stersli bir kisi bir cok hastaliga yakalnmaya aciktir cogu hastaligin tetikcisidir hatta sitres bu yuzden yaptigin meslekte onemlidir mesela itfaiyecilik en stresli mesleklerden 2.cisi itfaiyecinin sagligini korumasi cok zordur her an olay cikabilir diye zaten strestesin arti gittigin yanginda dumandan etkilenebilir kanser dahi olabilirsin gittigin kazalarda kan yoluyla veya farkli yollarla hastadan sana hastalik bulabilir veya bir kimyasal biyolojik nukleer veya radyolojik tehtidlerdede gorevlidir itfaiye boyle bir durumdada etkilenmesi cok yuksek orandadir kisacasi sectigin meslek dahi onemlidir kisaca ozetlemek istersek saglikli olmak icin spor yapmaliyiz meyve sebze yemeliyiz guzel bir meslek secmeliyiz gibi

0

öncelikle düzenli ve sağlıklı beslenmeliyiz bol bol yeşllik yemeliyiz öglen ve akşamları bitki çayı içmek yararlıdır meyvelerden bolca tüketmek gereklidir hasta olduktan sonra ilaç içmek yerine meyve tüketmeliyiz sıcak bir çorba mikroplari yok eder

0

hastalıklardan korunmak için öncelikle aşı olabiliriz, bunun haricinde sağlıklı ve düzenli beslenmenin de etkisi olur. bunlardan farklı olarak bir doktordan bu konuda destek alabilirsiniz.

0

oncelikle hasta olan insanlarla biraz daha mesafe koyarak konusabiliriz bulasici bir hastalik ise kis aylarinda sıkı giyinebiliriz ama ne yaparsak yapalim saglikli ve organik beslenmemn yerini tutamaz organik beslenmeye cok onem vermeliyiz imkanimiz varsa bahcemiz varsa alalim birakc tavuk yumirtamizi kendimiz uretelim domates patates biber patlican gibi bir cok sebzeyi yetistirebiliriz organik bir sekilde nekadar saglikli organik beslenirsek hastaliklara karsi okadar dayanikli olurus o yuzden oncelikle yeme icmemmize cok diakat etmeliyiz gunumuzde pek cok kisi hazir gidalar sagliksiz besinler tuketmekte ve buda cidi zararlar verebilmekte dir hazir gidalardan abur cubur gibi sagliksiz besinlerden uzak durmak da fayda var aksi taktirde tansiyon kolestrol kalp krizi gibi pek cok hastalikla karsilasabiliriz ki gunumuzde kucucuk cocuklar bile artik kalp kirizi gecirmek te bunlarin en buyuk nedenlerinden biri de sagliksiz yicekler tuketmeleri abur cubur gibi sagliksiz seyler fazlaca tuketmeleri yani en basta ne icip yedigimize dikat edersek gerisi gelecktir .

0

hastalıklardan korunmak ıcın sıkı gıyınmemız sart yamgurlu havalarda karlı havalarda pek dışarıya cıkmamamız lazım aksı takrıde hasta oluruz olmamamk ıcınde sıcak ıcecekler tüketmemiz lazım mesela çay kuşburnu nanelimon kahve gıbı ıceceklerı ıcerek hastalıklardan korunabiliriz etrafımızda hasta olan yada hastalığa bulaşan varsa bı nevı onun yanından bır sure uzaklasmamız lazım hasta oldugumuz süre iyileşmek cok zor oluyor bu kış zor hava kosullarında özellikle çoçuklar çok ıyı korunmalıdır.en ufak bir çarpıntıya maruz hasta kalabiliyorlar korumalıyız kendımızıde korumalıyız dikkat etmeliyiz bugun yagmurlu oluyor yarın gunes oluyor hemen kıyafetlerımızı cıkartıyoruz havaya göre değerlendırme yapıyoruz yapmamamız lazım cunku bunlar aldatıcı havalardır hemen ınsansı hasta edebılırler dıkkatlı olmamız lazım bugun ısınır yarın soğur ve hemen ınsanlarımız soyunmaya dökülmey başlıyor yani pek fazla lafı uzatmamak lazımbirazcıkta kendı kafamızdan bir düşünceye varmamız lazım hastalık evet zor hastalığı atlatmakta epey bi zor bu kış günlerinde kendimizi korumalıyız ve sıcak ıçecekler sıcak yerlerde durmalıyız.

0

samimi oldugum bi doktor var onun soyledigine gore hastalanmak istemiyorsaniz bolca sıvı tüketin su için.

0

hastalıklardan korunmak icin dikkatli mevsimine göre ne kalın nede ince giyinmeliyiz sağlıklı beslememeliyiz

0

sağlıklı beslenmeliyiz, c vitamini bol bol almalıyız aynı zamanda bol bol su içmeliyiz, kalın giyinmeliyiz özellikle soğuk havalarda.
uyku düzenimiz bozulmamalı.
terliyken birden soğuk havaya çıkmamalıyız.
bunlar gibi önlemler alınabilir hastalıklardan korunmak için.

0

bol bol meyve yiyip vitamin almak, bol su içmek, temiz olmak, soğuk havalarda sıkı giyinmek vb.

0

kışları bol c vitamini örneğin limon portakal mandalina ve ayrıyetten soğan sarımsak