0

muhasebe şirketlerin kurumların ticari anlamda parasal işlemlerini kayıt altına alan iş kolu, hesap ve hesaplama sistemidir. özel şirketler başta olmak üzere bu kayıtlı işlemler devlet tarafından denetlenir. önemi hem şirket için kazancı karı zararı anlamında ve hem devlet için kazançlardan sağlanan vergi ve haksız kazançların önünün alınması anlamında çok büyüktür.

devletin maliye bakanlığı gelirler ve vergiler dairesi bunun için çalışır

0

muhasebe parasal işlemleri kayıt altına alındığı bölüm. muhasebe bölümünde şirket yada kurum ile yapılan parasal girdiler çıktılar kayıt altına alınarak yazılı kayıtlar tutulur. bu sistem bir açık olduğunda muhasebe bölümündeki kayıtlara bakılır. o yüzden muhasebe bölümüne alınan elemanın güvenilir olması gerekir. çünkü muhasebe bölümünde ki elemanlar eğer gerçekten hakkıyla iş yapmıyorsa oradan çok büyük meblağlarda paralar aşırabilirler.

0

muhasebe finansal ve parasal işlemlerin kayıt edildiği bir sistemdir. yevmiye defterinden tutun yıl sonu gelir tablosuna kadar birçok işlemi yaıipışan bir sistemdir. gelir ve gider hesaplarının tutulduğu ve istenildiğinde çıktı alabilme imkanı olan bir sistemdir. önemi işletmeler için büyüktür. tüm işletmeler muhasebe sisitemini tutmak zorundadır. muhasebe kayıtlarını tutmak bşr zorunluluktur.