0

su her mevsim tüketilmelidir fakat yaz aylarında daha çok su kaybı yaşadığımız için daha çok su tüketmeliyiz. günlük 2 , 2.5 litre yeterli olur.

0

yazın su ihtiyacı kışa göre fazladır . yazın tüketilmesi gereken su miktarı günlük 3 litredir fakat bu durumu değiştiren unsurlar vardır. örneğin : ağır işte çalışan , fazla efor sarfederek çalışan bir insanın su ihtiyacı, masabaşı çalışan veya da efor sarfetmeden çalışan bir insanın ihtiyacına göre daha fazladır. vucüda gerekli miktarda su alınmaması takdirde çeşitli ciddi sağlık problemleri baş göstermektedir buna örnek vermek gerekirse 'böbrek yetmezliği' ortaya çıkabilir. kandaki ' üre , kreatinin , sodyum , potasyum ' gibi değerler böbrek fonksiyonlarını gösterir. böbrek yetmezliği ilerlerse artık diyalize ihtiyaç duyulabilir. dikkat edilmesi gerekilen konudur sağlığın şakası olmaz .

0

3 litre kadar tüketmek gerekir suyu

0

yazın günde 3 litre su tüketimi yapılmalıdır.

0

yazın bir günde 2.5 litre su tüketmeliyiz. çünkü çok ve aşırı sıcak oluyor. bu da diğer zamanlara oranla daha çok suya ihtiyaç duyuluyor.

0

yaz kış fark etmeksizin günde en az sekiz su bardağı su tüketmeniz gerekir.bu da 200 ml x 8=1,6 lt yapar.bu alt sınırdır ve bünyenizin ortalama değerlerde tutulmasını sağlar.ideali ise günde 2,5 litre su içmektir.bu değerin üzerine çıkılması da çoğu kez tehlikelidir ve beyinde su birikmesine yol açabilir.böbrek nakli olan hastalara doktorlar günde 4 litre civarı su içmelerini önerebilir.böbreğin vücuda uyumu için bu gereklidir.sağlıklı bireylerde bu seviyeye çıkılmamalıdır.

0

yazin tabiki oturdugu sehirin sicakliklari hepsi ayni olmaz ama bizde yasadigimiz sehir antalya cok sicak oluyor.nerden baksaniz gunluk yetiskin bir insan 5 litre su tuketiyor.cocuklarda ise bu 2 litre civarinda olmaktadir.

0

yazın degilde genellikle 2.5 litre ve daha fazla su içilebilir tabi sıcak bölgelerde terleme oranida arttığı için bol su tükenmekte yarar var bobreklerini düşünenler bol bol su icmeli en az 2.5 litre su ivmeyi öneriyorlar.

0

vücut kitle indeksi 25'in altında olan bireyler ortalama 2-2,5 litre içmesi gerekirken vücut kitle indeksi 25-30 arasınsa olanlar 3-3,5 litre içmesi gerekmektedir. daha fazla vüzut kitle indeksine sahip bireyler 4-4,5 litreye kadar su içip yemeklerden emilen yağ ve şeker oranını azaltabilirler. bu sadece emilimi bir miktar azaltır. böbrek ve damar çalışmasına katkıda bulunur. kilo almayı veya eritmeyi sağlamaz. bunun için diyet ve egzersiz gerekmektedir.
su içmenin belli bir üst sınırı yoktur. ancak suyu aralıklı içmekte fayda vardır. bir anda yüksek miktarda su içmek tansitonu yükseltebilir. ayrıca su intoksikasyonuna (su zehirlenmesine) neden olabilir.
aralıklı su içen bir insan fizyolojik olarak 5-6 litreye kadar içebilmektedir.

0

yaz aylarında gün içerisinde tüketilmesi gereken su miktarı beş litredir

0

sadece yazın değil, yaz kış günde en az sekiz bardak su tüketmek gerekiyor.
böbrek, cilt ve beden sağlığımız için bu çok önemli bir mevzu.