0

kesinlikle hayır. kendi öz annem varken bir başkasına anne bile demek garip geliyor. hem niye annem yerine koyayım ki? kızıyla evlendim diye ona anne mi diyeceğim? ayrıca bir de şu açıdan bakmak lazım benim öz annemin yarısı kadar olabilmiş mi? o yüzden asla anne yerine koymadım koymam da. sadece eşimin annesi. saygıdan dolayı anne demem hiç bir şeyi değiştirmiz

1

evlendikten sonra da olsa asla kayınvalidemi kendi annemin yerine koymam. kimsede kayınvalidesini kendi annesinin yerine koyma malı bence tabii ki anne diyebilirsiniz belki evlendikten sonra zorlanarak da olsa ben de anne demek zorunda kalacağım ancak herkesin annesi kendine özeldir ve hiç kimse beni doğurup belli bir yaşa kadar getiren insanın yerini tutamaz. kayınvalideme de kendi evlatları anne desinler onlar değer versinler benim yapabileceğim tek şey saygı göstermektir. başka da çok bir şey beklemesin benden. hele ki bazı kayınvalideler var insanın kendi annesiyle kıyas yapmaya zorluyor. kendilerini bizim kendi annemizin yerine koymanızı istiyorlar ve bencilce ciddi ciddi kıskançlık krizlerine giren insanlar dahi görmüşlüğüm vardır bu şekilde yapan hiç kimse gelininden ya da damadından kesinlikle saygı dahi göremez bence. şahsen ben düşündüğüm zaman bu yaşa gelmişim annemden başka hiçbir kişiye de anne dememişimdir bir günden bir güne başka birisinin annesine de ne kadar eşim arada olsa onun doğurmuş bir insan da olsa anne lafını dahi rahatlıkla kullanabileceğimi zannetmiyorum epeyce zorlanacağım bence bu konuda.

0

kim ne derse desin. ne kadar kayınvalidem iyidir desin. yine de kendi annenin yerini kimsecikler tutamaz. saygını eksik etmezsin. ama kendi annen etmez kimse. ben koymadım hiç. neticede annemle paylaşabildiğim hiçbir şeyi kayınvalidemle paylaşamam.

0

bana nasıl davrandığına bağlı olarak değişir bu eğer bana iyi davranırsa neden olmasın bende onu baş üstünde tutarım sonuçta hem eşimin annesi hemde benim büyüğüm.

0

annemin yerini tutmaz ama saygı duyarım sonuçta eşimin annesi zamanla birbirimize alışıp ısınırız anne kız gibi oluruz

0

kesinlikle hayir. anne derken bile garip geliyor. yuva yıkıcı kaynanalar

0

en mükemmel kaynana da olsa kimsenin annesinin yerini alamaz mümkün değil bu. ancak annesi tarafından ezilmiş sevilmemiş insan varsa o kişi de kaynanasından annelik görürse ancak o zaman gerçek annesinin yerine koyar kişi. yoksa hiç kimse insanın kendi annesinin yerini tutamaz.

0

evli değilim ama eğer ki bir kayınvalidem bana karşı eğer ki serttse oğluna karşı beni dolduruyorsa hiçbir şekilde onu annem yerine koymam. bana karşı davranışlarını ve tutumlarına bağlı bu durum eğer ki bana karşı daha anlayışlı ve sevecen davranırsa o zaman zaten onu annem yerine koyarım, saygıda kusur etmem.

0

tabikide başda ki davranisina iyi davraniyorsa koyardim.ama kötü davraniyorsa yanına bile yaklastirmazdim onu )))

0

annemin yerine hiç kimseyi koymamış koyamamda o kişinin kendi annesi, ama saygıda , hizmette kusur etmem annede diyoruz zaten ama o kadar .

0

evet koyarım saygıda kusur da etmem asla tabi o da beni kizi gibi görmeli eğer benim arkamdan kuyumu kazıp kaynanalik yaparsa asla altta kalmam

0

belki anne diye hitap edebilirim ama anne yerine kimseyi koyamabileceğimi sanmıyorum

0

saygıdan dolayı anne derim saygıda kusur etmem iyi davranırım ama annemin yerine koymam sonuçta o beni bu yaşa kadar getirmedi bakmadı büyütmedi ama allah korusun annem öldüyse o da iyi bir kadınsa bana karşı iyi davranıyorsa koyabilirim

0

eğer iyi kalpli biriyse tabiki annem yerine koyarım sonuçta oda eşimin annesi oluyor .henüz kaynanam yok ama iyi birine benziyor ona saygıda kusur edecegimi düşünüyorum.

0

hayir konulamaz mumkun degildir ama onuda ayird etmezsin ama icinde yatan kadin annenizdir onu asla degistiremezsiniz o candir kandir hayatinizin ilk kadinidir mumkun mu degistirmek hic cennet kokulu yar başka yok onun yerini kimse dolduramaz ne yaptığı yemeklerini ne şefkatinii baska hiç kimsede bulamazsınız babada aynıdır asla onun yüreğini başka kimsede bulamazsınız mümkün değildir

0

ben koyabileceğimi zannetmiyorum. kimse annemin yerini alacak kadar değerli olamaz

0

hayır ben koymam çünkü bana annem kadar sahip çıkan kimse olmaz. kayinvalidelerde gelinlerini pek sevmezler seviyor gibi gozukurler sadece ama yapacaginida yapar yani onun için annemin yerini asla tutmaz bende onun yerine koymam

0

elbette koyarim neden koymayim ki :) en basidi buyuyugumdur,sevdigim insanin annesidir.gereken saygi ve ilgiyi gosteririm.

0

hayır koymam cunku her fırsatta arkamdan kuyumu kazacaktır oğlunu kıskançlığından