0

meslek edinmek aslında çok zor bir şey değil sadece insanlar kendilerini geliştiremiyorlar üniversitede.sadece üniversite okumak için okuyorlar daha sonra da bir işyerinde çalışmak istediklerini de kendini geliştiremedikleri için hiçbir şekilde işverenler onları almıyor bu yüzden de işsiz kalıyorlar yıllarca. insanlar bazen de işin beğenmiyorlar neredeyse iş seçiyorlar.

0

bence meslek edinmek zor degil,edindiginiz meslekte tecrube edinebilmeniz daha zor.:)

0

meslek edinmek ülke ekonomisi ile alakalı bir durum bence . her yerde iş ilanları onlarca işsiz ortada .parasal konular yani.

1

ekleme: ayrıca 12 yıllık zorunlu eğitimden sonra üniversite öğrencilerin kendini geliştirmemek istememesi ayrı bir konu. maalesef üniversite gençliği meslek edinme konusunda hiç de hevesli değildir.

1

tüm insanlar bu ülkede 12 sene zorunlu eğitim gördüğünden dolayı okullar bittikten sonra bir meslek sahibi olamıyorlar. çünkü yaş bir hayli ilerlemiş oluyor. ayrıca insanlar bir meslek edinmek için uğraşmıyorlar. sadece günü kurtarmak peşindeler. günü kurtaralım da nasıl olursa olsun düşüncesindeler. bundan dolayı gençliğin büyük bir bölümü meslek edinmek için hiçbir uğraş vermemektedir.

1

meslek edinmek zor değil. bitirilen üniversitelerin tercih edilen bölümlerinin hangi iş kollarında çalışabileceği zaten ilk baştan bellidir.ama ya bu tercih edilinen bölümlerin fazla mezunu vardır. ya da mesleki beceri isteyen bölümlerde olsa pratik yapma, staj olayları yetersizdir.
benim görüşüm ülkemizde ciddi olarak imam hatipler açılacağı yerde meslek liseleri açılıp çocuklar buralara yönlendirilmelidir.

0

çok seçiciyiz. kolay bir şekilde, nasıl iş sahibi oluruz diye mi bakılıyor, burun mu kıvrılıyor anlamış değilim.

0

bişeyi öğrenmek heves etmek merak icersinde kalmak öğrenmeye ilk adımdır merakin isteğin yoksa ogrenmekte okadar zordur.