0

evkur yeni malatyaspor daha öncelerde süper ligde oynamış daha sonra ptt 1. lig de mücadele etmiştir. geçen sezon süper lig de mücadele etmeye başlayan evkur yeni malatyaspor ligi orta sıralarda tamamlamıştır. özelliklikle teknik direktörleri erol bulut geldikten sonra takımda gözle görülür bir oyun anlayışı değişikli görünmeye başlamıştır. evkur yeni malatyaspor lige çıktığından bu yana özellikle evinde 3 büyük kulübe karşı çok başarılı bir grafiği bulunuyor galatasaray ile oynadığı 2 maçıda kazanan malatyaspor evinde fenerbahçeye karşı da mağlubiyet almamıştır. beşiktaş'ı da evinde 2 maçta mağlup etmiştir. evkur yeni malatyaspor kadrosunda bulundurduğu oyuncu grubu da son derece dikkat çekiyor, özellikle orta saha da yer alan perreira ve donald isimleri oldukça kuvvetli ve hızlı oyuncular olması dışında forvet bölgesinde yer alan daniel aleksic boutaib ve adem büyük ile de son derece dikkat çekiyor. daniel aleksic bu hafta milli takıma da davet edilmiş bir sonra ki sırbistan karşılaşmasında milli formayı ilk gez giyecektir. boutaib de gene aynı şekilde fas milli takımına her zaman ki gibi davet edilmiştir. defans bölgesinde yer alan oyuncuları ise malatyasporun son derece agresif ve sert oyuncular olarak dikkat çekiyorlar. topu oyuna sokma konusunda çok becerili olmasalarda pozisyon alma ve topsuz alanda çizgi savunmasını çok iyi yapmaları sırt dönük forvetlere de sergiledikleri agresif tavırla adeta korkulacak bir 2 li tandemi oluşturmuş durumdalar. hava topların da da oldukça etkili olan özellikle mina, bu alanda süper ligin de zirvesinde yer alıyor. geçmiş yıllarda süper lig de o zaman ki ismi 1. lig de oynadığı dönemler de sürekli orta sıralarda görmeye alışık olduğumuz o zaman ki ismi ile malatyaspor olan yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı bu sezon belki de tarihinin en iyi performansını sergileyip avrupa bileti kapacak konuma gelmiştir. bunda en büyük pay ise hiç kuşkusuz ki erol bulutundur. erol bulut futbolculuk kariyerinde alt yapısını almanya'dan almıştır. bir dönem fenerbahçe forması da giyen erol bulut daha sonra abdullah avcı'nın yardımcılığını yapmıştır. erol bulutun oyun sistemine baktığımız zaman diğer hocalardan ayıran en büyük özelliği bana göre 2 farklı oyun anlayışını takımına empoze etmiş olmasıdır. deplasman ve iç saha maçlarında bambaşka bir oyun oynayan malatyaspor özellikle büyük maçlarda rakiplerine çok sıkıntılar çıkartabiliyor. kendi evinde oynadığı maçlarda genellikle hücum anlayışını benimseyen erol bulutun takımı evkur yeni malatyaspor deplasman maçlarında ise rakiplerine karşı takım halinde kompakt bir oyun sergiliyor. orta saha ve forvet hattında ki süratli oyuncuları ve bitiriciliği çok yüksek olan kadrosu ile skora gitmeyi başaran malatyaspor bunun en iyi örneğini antalyaspor ile oynadıkları maçta gösterdiler. rakibini adeta sahadan silen malatyaspor bu oyun sisteminin aynısını galatasaray ve trabzonspor maçlarında sergilemiş olup,özellikle trabzonspor maçında çok farklı bir galibiyet almıştır.başarılar

0

yeni malatyaspor oldukça turkcell süper lig'in en çok iyi başlangıç yapmıştır. bu sezonki kadroları gerçekten çok başarılı bir şekilde ilerlediklerini görebiliyoruz. özellikle taraftarın önünde daha başarılı futbol oynadığını ve kolay kolay kaybetmediğini görebiliyoruz yeni malatyaspor takımının. özellikle bazı bölgelerde çok büyük eksiklikleri bulunuyor. savunmakla teknik adamları biraz daha destek vermesi gerekiyor ve yıldız oyuncuları kadrosu ne kadar ikinci yarıda daha iyi bir yeni malatya takımı izleriz. yeni malatya takımları teknik adamı oldukça başarılı ve kariyeri oldukça düşündüğüm adamlardan biridir. yeni malatyaspor özellikle hücum hattını çok başarılı buldum takımlardan biridir. çünkü neredeyse her maç gol attıklarını ve üst sıralarda yer almaya çalışan takımlarından biridir. inşallah ligin ikinci yarısında yeni malatyaspor'un daha başarılı yerlerde görürüz.

0

yeni malatya takımı bu sene turkcell süper ligi'ne çıkmış bir takımdır. bu zamana kadar oynadığı oyun gerçekten çok başarılı ve şu anda üst sıralarda yer alıyorlar. bu sene çıktıkları için büyük transferler yapmaya çalıştılar. bu zamana kadar oynadıkları oyun çok başarılı. özellikle evindeki maçlarda taraftarın desteği çok oluyor ve kolay kolay kaybetmiyor. baktığımız zaman bu sene turkcell süper ligi pek fazla heyecan vermiyor. yeni malatya bu sene istediği şekilde çıkış yakaladı. ligin ilk yarısında daha iyi transferler yaparsalar eğer bu sene şampiyon olma yolunda ilerlemeye devam ederler. yeni malatya'nın buralara kadar geleceğini kimse beklemiyordu. özellikle takımdaki teknik adamın ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. inşallah bu sezon anadolu takımlarından biri şampiyon olur.

0

yeni malatua spor dün güzel bir futbol oynarak sahadan 2-0 galibiyet aldı.bana göre oynadıkları futbol kesinlikle çok iyidir.şu an bulundukları yeri kesinlikle hak ediyorlar özellikle erol bulut takımı çok iyi yönetiyor yeni malatyaspor 1986 yılında malatya belediyespor olarak kurulmuş, malatya merkezde spor kulübü bir kulübün başkanı ertan mumcu'dur.renkleri sarı siyah olup birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. malatya belediyespor amatör kümeden 2 sezon içinde 2 lige çıkaran büyük bir başarıya imza atmıştır. futbolcuların büyük çoğunluğu malatyalıdır.malatya belediyespor geçen sezon 3 lig 1 grup da averajla 2 olmuş ve 2 lig 5 grup'da oynamaya hak kazanmıştır aynı sezon malatya belediyespor kime düşerek tff 3.lig düşmüştür 2009-2010 sezonunda tekrar 2. lige çıkan malatya belediyespor ismini yeni malatyaspor olarak değiştirmiştir.son olarak 12 mayıs 2012 tarihli kongre ilanı yeni malatyaspor'dan malatyaspor futbol kulübüne dönüştürülmüş,renkleri sarı kırmızı kabul edilmiştir ama uefa kriterleri nedeniyle isim değişikliği tff tarafından onaylanmadı yeni malatyaspor ismi ile devam etme kararı almıştır. ve iki sene önce süper lig'e çıkmıştır.şu an başarılı bir performans gösteriyorlar benim sizlere yeni malatyaspor hakkında verebileceğim bilgiler bunlardır.