0

galatasaray ali sami yen ve arkadaşları tarafından 1905 yılında istanbulda kurulmuş bir spor kulübüdür.

0

galatasaray spor kulübü hakkında bilgi verecek olursak eğer ülkemize tek uefa kupası getiren kulüptür tam tamına 21 şampiyonluğu bulunmaktadır yani bu şampiyonlukların karşılık geldiği yıldız sayısı 4 etmektedir ülkemize uefa süper kupayıda getirmiştir şu anda ligde ikinci sıradadır bu aralar kötü gidiyorlardı ancak kayserisporu 3-0 yenmeyi başardılar fatih terim 10 maç ceza aldı hasan şas 8 dolayisiyla kulüp maçlara hocasız çıkacak öte yandan kulüpte oyuncuların yarısından çoğu sakat durumda bence galatasaray için ligde zor günler başlıyor bakalım neler yapacaklar merakla bekliyorum.

0

galatasaray kulübü 1905'de ali sami yen tarafından kurulmuştur, metin oktay gibi türk futbolun beyefendiliği bu kulüp için bir efsane kimlik taşıyor hâlâ ve taraflı tarafsız sevilip saygı duyulan bir isim herkes tarafından. jupp darwell ile 13 yıllık bir hasrete son vererek, türkiye'de ki tesisleşme ve altyapıya önem verilmesini işaretlemişti galatasaray ile. 90'lı yılların başında başarılı bir performans sergileyerek avrupa'da ses getiren galatasaray, 1999 yılında avrupa'nın iki numaralı büyük kupasında yenilgisiz finale çıkarak arsenal'in elinden kupayı kapmış ve türkiye'mizin gururu olup sevince boğmuştur. 6 kasım'da ezeli rakibi fenerbahçe karşısında hezimete uğrayarak bir türlü kadıköy lanetini kıramamıştır, ben bu arada galatasaray'lıyım ama doğru bu maalesef.türkiye ligi'nde 21 şampiyonluğu bulunan galatasaray, 2002 yılında dünya üçüncüsü olduğumuz a milli kadronun da iskeletini oluşturmuştu o zamanlar. son şampiyon unvanına sahip galatasaray, avrupa'da bir çok zafere imza atmış ve real madrid,milan, manchester united, juventus gibi avrupa'nın önde gelen kulüplerini bozguna uğratıp avrupa fatihi lakabıyla anılmaktadır. dider drogba, wesley sneijder, felipe melo, lukas podolski gibi önemli isimler de yakın zamanda galatasaray için sahada çarpışan yüreklerdendi hey gidi günler hey.

1

galasataray 1905'te kurulmuştur.gayet başarılı bir futbol takımıdır.ligteki birincilikleri aldığı şampiyonluklar felan baya bir taraftarada sahiptir.yani ülkenin %25'i galatasaraylı olabilir.takım gayet başarılıdır.şu andada gördüğümüz gibi ligtede ön sıralarda.bu senede herhalde şampiyon olabilir.