0

hatalar insanın ders çıkarıp daha büyük hatalara sürüklenmemesi için vardır. hani derler ya bir musibet bin nasihattan hayırlıdır. işte bu sözü çok katılıyorum. çünkü bir kişiye istersen saatlerce akıl ver beyni anlamıyorsa anlamaz. hala kafasının dikine gider. ama başına birazcık kötü bir olay geldiğinde söylemek istediğimizi anlar ve bir daha o hatayı yapmamaya özen gösterir. daha önce o da arkadaşımıza sevgilisi ile ilgili sürekli akıl verdik. ondan ayrılması gerektiğini onunla mutlu bir geleceği olmayacağını ve o kişinin yanlış bir insan olduğunu ona anlatmaya çalıştık. bizi dinlemedi ve hatta bize biraz gönül koyarak onunla konuşmaya devam etti. daha sonra sevgilisi hatta arkadaşımızın paralarını falan yemeye başladı .biz onu uyardığımız halde bizi dinlemedi. daha sonra sevgilisi arkadaşımızı uzun bir süre aramadı ve arkadaşımızı üzdü. bir gün telefonu çaldı ve arayan o çocuktu . başının belaya girdiğini bu yüzden arkadaşımıza aramadığını ve arkadaşımızın da belada olduğunu arkadaşımıza söyledi. daha sonra arkadaşımız sevgilisinden ayrıldı ve başka biriyle çıkmaya başladı. bizim onu o kadar uyarmamıza rağmen ayrılmayıp daha sonra başı belaya girince ayrılması bence bu sözü destekliyor. umarım bu hatayı tekrar tekrarlamaz.

0

b im düşünceme göre öyl olmalı hata birkere yapılan r tekrarlanı sa aptallıktır

0

insan hata yapabilir. çünkü hatasız kul olmaz, yalnız iki yapılan hata değildir yanlıştır. insan yaptığı hata da ders alması lazım ama bazı insanlar var. yaptığı hatadan ders bile almıyor devamlı tekrarlıyor bu sefer de yanlış olduğunu bilmiyor sanıyor ki hata yaptık gene öyle bir şey yok bence hatalar ders almak için yapılır diğer türlü de başka bir şey diyemeyeceğim maalesef.

0

sadece bir kere yapılan yanlış hatadır.
ikinciye yapılanlar yanlış olarak kalir.
bu yüzden hatadan ders almak lazım.
bir kere olunca affedilebiliriz belki ikinciye, üçüncüye tehammulu olan kimseler pek azdır.

0

her insanın hayatında bir hata vardır hatasız kul olmaz derler. bazen bu hataları yaparız ama sürekli tekrarlarız. bu hatalar genellikle tekrarlamamak için vardır çünkü bu hatalardan ders alıp bir daha aynı şeyleri yapmamak asıl amaçtır.

0

hatayı ders almak için vardır. hatalardan ders almadığın sürece tekrarlarsın.