1

muzlu ve elmalı muhallebi genellikle bebeklerde 6 aydan sonrasında kullanılabilecek olan bir ek gıdadır.
bu muhallebi yapmak için bir çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar pirinç unu ve bir tatlı kaşığı irmiği ilave ederek ocak'ta kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak yoğun bir muhallebi kıvamına getiriyoruz. diğer taraftan muzları çatal yardımıyla iyice ezerek elmaları da rendeliyoruz.sonrasında hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan alarak elma ve muzu karıştırdıktan sonra üzerine muhallebiyi döküyoruz ve bütün meyveler muhallebi ile karışana kadar güzelce karıştırıyoruz. elmalı ve muzlu muhallebiyi bu kadar kolaydır ve içerisinde şeker olmadığı için tatlı ihtiyacını elma ve muz dan karşıladığı için çok sağlıklı bir muhallebidir. bebeklerinize gönül rahatlığıyla yedirebileceğinizi düşünüyorum.

0

özellikle 6.ayindan sonra genelde kızıma yaptığım bir muhallebi hazırları da var ama basit kendiniz yapmanızı öneririm.
malzemeler; 1 elma orta boy olması yeterli , yarım muz ( fazlası kabız yapabilir ) , 2 çay kaşığı nişasta , 1 çay kaşığı pirinç unu , 1 yemek kaşığı yogurt , 1 bardaktan birazcık az su
yapılışı; elmayı ve muzu küp küp dogruyoruz. bir tencereye nişasta, pirinç unu, su, elma ve muzu koyup kısık ateşte karıştırarak kaynatiyoruz. en sert elma olduğu için elmalar piştikten sonra ocaktan alıp soğuması için kenara bırakıyoruz. yoğurdu kesmeyecek kadar soğuyunca birkac damla limon suyu damlatip yoğurdu ekliyoruz ve blendirdan geçiriyoruz. bebeğinizin yeme şekline göre suyla kıvamını değiştirebilirsiniz .benim kızım çok severek yiyor umarım deneyen olursa bebekleri sever. çok sağlıklı şiddetle tavsiye ederim.