0

muhallebi yaparken öncelikle yağın içerisinde un hafifçe kavrulur ardından içerisinde süt ve şeker ilave edilerek ödenirse vanilya ve damla sakızı da ekleyerek yoğunlaşana kadar sürekli olarak karıştırılır. burada önemli olan püf noktası onu çok fazla rengi dönene kadar kavurmamak ve ocaktan alana kadar sürekli olarak karıştırmaktan geçiyor. karıştırma işlemini ve kısa bir süre bile bıraksak hemen dibine tutarak pütür pütür bir kıvam haline dönebiliyor.o yüzden muhallebi tamamen düşene kadar kesinlikle sürekli olarak çırpmamız gerekiyor. bunun dışında çokta önemli başka bir püf noktası yoktur.

0

muhallebinin en büyük özelliği pişirirken dibinin tutmamasıdır sürekli karıştırmak gerekir en önemliside un ve nişasta oranını iyi ayarlamaktır ben sıvı kremada kullanıyorum içine daha lezzetli oluyor

0

muhallebi kızım çok sevdiği için neredeyse her hafta bir kere yapıyorum. yapımı çok kolay az malzemeli bir tatlı . 4 bardak süt , 1 çay bardağı buğday nişastası , 1 yemek kaşığı margarin , vanilya ve 1 su bardağı şeker ile yapılıyor. ilk once süt, nisasta ve şekeri tencereye koyup karıştırıyoruz kaynayana kadar püf noktası sürekli karıştırmak gerekiyor yoksa içinde tane tane kalabiliyor. eger öyle olursa en son blenderdan geçirmek lazım yoksa öyle sogursa hiç güzel olmuyor agiza tane tane geliyor. kaynayinca margarini koyuyoruz. bir taşımlık daha kaynatıyorum . ocaktan alınca vanilyayı ekliyorum ve hazır bu kadar .