0

1 bardak pudra şekeri
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta
1 paket margarin
1 bardak un
kabartma tozu
ve elma
yapılışı ise
önce elmaları rendeleyip tavaya alıp azcık kavuralım ğzerine tarçın ekleyelim daha sonra hamuru için unu kabartma tozunu pudra şekerini bir kaba alalım üstüne sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım hafif yumuşak bir hamur olunca elmalrı hamurun içine koyalım ve nasıl şekil istersek öyle kapatalım daha 170 derecelik fırına atalım üzerleri hafif kızarmaya yakın alabiliriz
herkese afiyet olsun

1

elmalı kurabiye benim de gerçekten çocukluğumdan beri çok severek yediğim ve yaptığım bir kurabiye çeşididir. piştikten sonra da mis gibi kokusuyla insanı çok cezbeder.
elmalı kurabiye yapmak için gerekli olan malzemeler 1 adet yumurta
1 paket margarin
bir çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
kabartma tozu ve vanilya
içerisinde koyacağımız elmalı harcı yapmak için de,
3 adet elma
bir fincan dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
bir çay bardağı toz şeker

öncelikle elmaları rendeledikten sonra tava içerisinde içerisine şeker ve tarçınla ilave edilerek kendi suyunda ve suyunu elmalar yumuşayıp çekene kadar pişiriyoruz. hazırlamış olduğumuz elmalı harçpiştikten sonra içerisine dövülmüş ceviz içini de ilave ederek karıştırıyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
genişçe bir kabın içerisinde öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini içerisine 1 adet yumurta kırarak ediyoruz. ardından içerisine bir çay bardağı ılık su ve bir kaşık elma sirkesi katarak parmak uçlarımızla yavaş yavaş karıştırıyoruz.homojen bir kıvam aldıktan sonra içerisine elenmiş un ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. hamurun elimize yapışmayacak bir kıvamda olması gereklidir. yoğurmuş olduğumuz hamurdan parçalar kopartarak merdane yardımıyla bir servis tabağı büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde açıyoruz ve ardından hamurumuzu 8 adet üçgen oluşacak şekilde bıçak yardımıyla kesiyoruz. ardından ortaya çıkan bu üçgenlerin içerisine elmalı harçtan koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. elmalar yağmurun kenarlarından gözükecek şekilde kalacak. ardından bütün hamurlar bittikten ve şekilde verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine içerisinde diziyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 160 derecelik fırında 6 ve üzeri hafif bir şekilde kızarana kadar aşağı yukarı yarım saat pişiriyoruz. elmalı kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz ve soğuduktan sonra üzerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serperek servise hazır hale getiriyoruz.

0

çay saatlerinin en güzel lezzetlerinden biri olan elmalı kurabiye veya elmalı pasta diye de geçen lezzetin tarifi şu şekildedir.
malzemeler: 1 paket margarin, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı sıvı yağı, (kimisi yarım bardak zeytinyağı da koyuyor bunun yerine), 1 çay bardağı pudra şekeri, 4 veya 5 bardak un içine koymak için: 2 tane normal büyüklükte elma, 3 yemek kaşığı şeker, isteğe göre çok az tarçın. üzeri için: bolca pudra şekeri
yapılışı: elmaları soyup rendeleyelim bir tavaya alalım, üzerine şekeri ekleyip suyunu çekene dek pişirelim, daha sonra tarçını ekleyip soğumaya bırakalım. diğer yandan hamuru için bir kapta margarini ve şekeri iyice karıştıralım, üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim, yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzel bir hamur edelim. hamurun güzel olmasını istiyorsanız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. ayrıca kabarması için un ile kabartma tozunu aynı anda ya kabartma tozunu unun üstüne serpin. sonra iki ya üç parçaya bölelim. tezgaha hafif un serpip parçaları açalım sonra içine harçtan koyalım bu parçaları da bölüp bölüp saralım. yağlı kağıt veya hafif yağlanmış tepsiye dizelim. erimesin diye mutlaka önceden ısıtılmış fırına dizelim ve pembeleşene kadar pişirip çıkaralım. onları pudra şekerine bulayıp servis edelim.

0

yarım paket sanayagi
bir çay bardağı çiçek yağı
bir su bardağı pudra şekeri
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
aldığı kadar un iyice yoğurulur. kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
elmalar rendelenir. bir tavaya az biraz tereyağı konur. üzerine elmalar bir dolu tatlı kaşığı tarçın ve iki yemek kaşığı toz şeker eklenir. elmalar yumuşayana kadar kavrulur.
kurabiye hamuruna istenilen şekil verilir ve içine elmalı harç konulup kapatılır.
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
afiyet olsun.