0

tavuk göğsü derken normal tavuktan olan tavuk göğsü yemeğinin yapımında mı bahsediyorsun tatlısın mı kastediyorsun anlayamadım tam olarak. eğer tavuk göğsü yemeği yapacaksanız isterseniz tavuk göğüs lerini küp küp doğrayarak soğan biber içerisinde soteleyip en son aşamada da içerisine tuz ve diğer baharatları da ilave ederek bu şekilde tavuk göğsü sotesi yapabilirsiniz. bunun dışında da tavuk göğüslerini güzelce marine ettikten sonra ızgarada ya da tavada arkalı önlü güzelce pişecek şekilde kızartadabilirsiniz.
ama tavuk göğsünün yemeğinden değil de tatlısından bahsediyorsanız eğer çok kolay bir tarihi vardır ve ben kesinlikle içerisine gerçek tavuk göğsü konularak yapılan ne yaptım ne de yedim.nasıl bir şey olacağını da hiç düşünemiyorum bile tavuk göğossüz sadece sütlü bir şekilde yapılan şekli ise şu şekildedir. ha yapmak için yarım paket margarin içerisine 2 fincan un koyarak hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. unun rengini çok fazla dönmenesine dikkat etmelisiniz sadece çok hafif bir şekilde renk alması yeterli olacaktır onun ilk kokusunu atmış olması kâfidir. sonrasında sürekli olarak karıştırmaya devam ederek içerisine yavaş yavaş 1 litre süt ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken bir buçuk su bardağı kadar da toz şeker ekleyerek sürekli olarak çırpıyoruz ki onlar topaklanmasını ve tatlı kötü bir görüntüye kavuşmasın. tatlımız hafifçe yoğunlaşmaya başladığı zaman içerisine vanilya ve isterseniz eğer damla sakızı da ilave edebilirsiniz. gerçekten damla sakızlı tavuk göğsüne çok yakışıyor ve çok güzel bir tat veriyor. eğer damla sakızı evinizde yoksa ya da bulmakta sıkıntı yaşadıysanız eğer falımın şekersiz damla sakızlı sakız larından da minik minik doğrayarak tatlının içerisine katabilirsiniz hemen hemen yakın bir tat verecektir. tatlımız yoğunlaştıktan sonra altını kapatıyoruz ve oluşan pütürlükleri gidermek için birkaç dakika mikser yardımı ile çırpıyoruz.sonrasında ise ıslatılmış borcamın içerisinde düzgün bir şekilde döküyoruz ve tatlı ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabında soğuyarak sertleşmesini bekliyoruz. en azından bir gece dolapta beklettiğinizde çok daha güzel olacaktır. servis yapmadan önce üzerine tarçın ya da hindistan cevizi serperek servise hazır hale getirebilirsiniz.

0

tavuk göğsü yapılırken, önceden bir tane tavuk göğsü haşlanır, içine tuz atılmadan ve haşlandıktan sonra ince ince parçalara ayrılır. soğumaya bırakılır. daha sonra bir tencerede 1 litre süt, 1 bardak un, bir buçuk bardak şeker, 2 tane vanilya çırpılır en son tavuk göğüsleri içine atılır ve bir kaşık da tereyağı koyulur. bu şekilde tavuk göğsü hazırlanmış olur. ilk duyduğumda ben de şaşırdım gerçek tavuk kullanıldığına fakat tavuk kullanılmadan yapılanı da vardır.