0

tereyağı yada margarin
ün
süt
sıvı yağ
kabartma tozu
şeker
portakal kabuğu rendesi
porakam suyu da ilave edilebilir malzemelerden hamur elde edip şekil veriyoruz fırında kızarana kadar pişiriyor

0

portakallı kurabiye tarifi şöyledir;
malzemeler şunlardır;
2 portakal
1 su bardağı yağ
1,5 su bardağı şeker
un
hazırlanışı ise şöyledir;
portakalın kabuğunu ve içine rendeleyip yağı ve şekeri ilave edip ununu ve kabartma tozunu koyup yoğurun. hamur ele yapışmayacak şekilde olup yuvarlayıp yumurta akına bulayıp şekere batırın. yağlı tepside fırına sürün.

0

malzemeler;
250gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta sarısı
1 bardak sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
7-8 bardak un
derin bir kaba margarin portakal kabuğu şeker ve portakal suyu ve sıvı yağ alınır karıştırılır. üzerine kabarta tozu ve un kontrollü şekilde eklenir.
iyce yoğrulduktan sonra tepsiye şekil vererek dizin 170 derecelik önceden ısıtılmış fırıda pişirilir

1

portakallı kurabiye için, 2 adet portakal ,1 su bardağı yağ ,1,5 su bardağı şeker ,kabartma tozu ,un bir yumurta, istege bağlı hindistan cevizi, yapılışı;portakalın kabuğu rendelenir içini suyu sıkılır ikisi aynı anda kullanılacağı için yağı şekeri iyicene eritilir üzerine kabartma tozu ve unu ilave edilerek hafif ele yapışacak bir hamur elde edilir ve hamurdan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak şekil verilir , yumurtanın beyazina bulayip,hindistan cevizine bulanir ve fırına verilir , pembeleşinceye fırından çıkartılır.

2

portakallı kurabiye yapmak için gerekli olan malzemeler 2 adet portakal
bir su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı şeker
kabartma tozu vanilya ve aldığı kadar un.

portakalın suyunu sıktıktan sonra kabuklarını da ince bir şekilde rendeliyoruz.ardından içerisine bir su bardağı sıvı yağ ile bir buçuk su bardağı şekeri de ilave ederek karıştırıyoruz. en son olarakta karışımın içerisine elenmiş un ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave ederek çok hafif bir şekilde ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. onu göz kararı bir şekilde ve kontrollü olarak ilave etmelisiniz ki çok sert bir hamur olmasın. hamur hazır olduktan sonra 1 adet yumurtayı kırıp akını hafifçe çırpıyoruz ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz ve önce yumurta akına ardından da toz şekere bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine hafif aralık bırakarak diziyoruz. bütün hamur da aynı işlemi uygulayıp hepsi bittikten sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif renk alana kadar güzelce pişiriyoruz. kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidip bulunduktan sonra servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.