0

baxi arkadaslar peygamber efendimizin 3 rekat kilarmis diyor... sabah namazi bile 4 rekat. neyin 3 rekatindan bahsediliyor? arastirmasini, okumasini bilmeyenler soruya yorum yazmasinlar lutfen. sorumani sende su isini dogru duzgun yapacaksan yap artik. islamiyete de inanmiyorsaniz inanmayin bu bizim problemimiz degil.... her ne dine inaniyorsaniz ya da inanmiyorsaniz kendinize saklayin bu tarz seyleri... dogru duzgun bir soru sorulmus ona bile dogru duzgun cevap veremiyorsunuz yahu..

0

culda hanımın dediği yanlış bilgi hz. prygamber efendimiz sabah akşam hiç durmadan namaz kılarmış. rabbim benim kullarım bunu kaldıramaz diyerek 5 bakiye indirmiş. bir yerinden uydurmasın. dinsiz olabilir ama inanların dinine laf atmasın.

1

soruma niye laf söylüyorsunuz ki.? soru işte cevaplayin. olur yada olmaz.

1

müslüman olur lakin tam olarak mümin olamaz. nefsini terbiye etmediği için ibadetlerle vs heran günaha düşmeye acıktır. namazın manevî kazancı çok yüksek. size annenizden, babanızdan hatta evladinizdan bile yakındır rabbimiz.neden kazancı yüksek olan bu ibadeti ihmal ediyoruz?kalbimiz temiz vesvesiyle kendimizi kandırıp şeytanin tuzağına düşüyoruz. hergün her şeye zaman buluyoruz ama ibadet söz konusu olunca hep bir bahanemiz var.

0

bazi seyleri din ile bagdastirmayi sevmiyorum.bu nasil bi soru? elbette musluman olur ama namaz kiknadigi icin diger tarafta bunun hesabini allaha verir.

0

tabii ki olur evet namaz kılmak zorundayız ancak kimse namaz kılmadı diye de müslümanlıktan çıkmıyor. dinin gerektirdiği birçok şey vardır. belki namaz kılmıyor olabilirsiniz ama bunları yerine getiriyor olabilirsiniz. ayrıca namaz kıldığı halde içinde fesatlık olan ve dinin gerektirdiği birçok şeyi yerine getirmeyen insanlarda mevcut asıl bu kişilerin müslümanlığını sorgulamak gerekiyor.

1

bakın şu konuda artık bazı şeyleri netleştirelim lütfen bu soruya ne benim ne bir başkasının yorumda bulunması dahi çok saçma. namaz kılmayan müslüman olur mu efendim ne bileyim oruç tutmayan müslüman olur mu. ya kardeşim bakın dileyen dinini dilediği gibi yaşayın, buyruklarını yerine getirsin getirmesin hiç önemli değil buna biz karışamayız o allah ile kul arasında ki ilişki. namaz kılmıyor veya oruç tutmuyor ama bunları yapandan 4 kat 5 kat daha fazla çevresine yardıma koşup çok daha iyi bir insan oluyor. eğer müslüman olmak için sadece namaz kılıp oruç tutmak yeterliyse o zaman bende 5 vakit namazı mı kılayım her bayram orucumu tutayım ama çevreme kötü davranayım, kul hakkı yiyim olur mu böyle şey ? müslümanlık böyle birşey değil namaz kılmıyor diye birisi müslüman değildir ifadesi kadar saçma birşey olamaz bence.

1

namaz tabi ki dinin direğidir. ama bir insanın müslüman olup olmadığını tartışmak şahsen bize düşmez. akşama kadar namaz kılıp sürekli kul hakkı yiyen, bir yoksula yardım etmeyen kalp kıran mı müslüman yoksa, namaz kılmayıp kimsenin günahına girmeden, haram lokma yemeden yaşayan insan mı müslüman? buna karar verecek olan allah'tır. önemli olan elimizden geldiğince inandığımız dinin, mezhebin gereklerini yerine getirmektir.

1

olur neden olmasın, namaz şart mı? kaldı ki, inananların peygamberi 3 rekat kılarmış şimdilerde zaman içinde zam gele gele bu da 5 rekata çıkmış.
ben dine inanmam, eşim müslümandır, ama namaz kılmaz, oruç da tutmaz.
din benim için vicdan'dır. yoksa müslüman geçinen o kadar insan var ki kul hakkı yemiş, hırsızı, arsızı, yalancısı..