0

esnek bir vücuda sahip olmanın bir çok avantajı vardır. esnek bir vücuda sahipseniz kaslarınızın gerginliği minimum seviyeye iner böylelikle hareket etmeniz daha da kolaylaşır. öncelikle esnek bir vücuda nasıl sahip oluruz veya nasıl daha esnek hale geliriz bunlardan yola çıkalım. eğer sporla uğraşıyorsunuz sporunuza başlamadan önce yaptığınız ısınma açma germe diğer adıyla strech-in hareketlerine odaklanmak zorundasın. bu hareket vücudunuzu spor yapmadan önce ısıtıp kaslarınızı hazır hale getirir ve vücudunuz spor yaparken olası sakatlıklardan kendisini korumuş olur. buda daha doğru ve sakatlık riski minimuma inen bir idman yapmanızı sağlar. idmanı tamamladıktan sonra da bu hareketleri idman sonunda da uygulayabilirsiniz. spor yaptıktan sonra örneğin ağırlık idmanı,idmanınızın bittiği an kaslarınız bir rejenerasyona yani yenilemeye girer. kaslarınız yıpranır ve gerilir. açma germe esneme hareketleri ile kaslarınız da gerginliği minimuma indirip idmanda sonra hissedeceğiniz kas ağrılarını büyük ölçüde azaltmış olursunuz. böylelikle idman sonu yorgunluk hissinizi büyük çapta ortadan kaldırır ve adeta idmana girdiğiniz anda ki halinize geri dönmüş olursunuz. esnek bir vücuda sahip olmanın bir diğer faydası ise çeşitli problemlerle karşı karşıya gelmenizin önüne geçmektir. nedir bunlar atıyorum sabah kalktığınız zaman veya gece yatarken bir takım ağrılar hissedebilirsiniz kramp girmesi gibi bir çok ani rahatsızlığın önüne geçmiş olursunuz eğer esneme hareketlerini yapıp esnek bir vücuda sahipseniz. spor yapmıyorsanız bile güne başlarken 15-20 dakikalık esneme hareketleri yapmanız gün içinde kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. bunlar için son zamanlarda pilates ve yoga dışında üretilen strech-in bantlarını kullanabilirsiniz bu konuda size oldukça yardımcı olacaktır bu bantlar. bunun dışında internet üzerinden de bulabileceğiniz bir çok esneme, açma germe hareketlerini uygulayarak vücudunuzu esnek hale getirebilme imkanınız oldukça fazladır. ev işi yaptığınız zaman ister istemez eğilip kalkma gibi hareketlere maruz kalıyorsunuz. burada yaşayacağın bel tutulması gibi veya herhangi kas sakatlığının da önüne geçebilirsiniz esneme hareketleri ile.

1

esnek bir vücuda sahip olmak aslında birçok faydası vardır çünkü kaslar esmemiş olduğu için bize çok daha fazla hareket özgürlüğü tanır.bu sayede vücudumuz çok daha lastik gibi bir hal alır ve hareketler yapmış olduğumuz zaman ya da ani hareketlerde kaslarımız zedelenmez. esneklik kazandıkça dengesizlik sorunu da ortadan kaybolacaktır. ayrıca kaslarda ve eklemlerde meydana gelen ağrılar da fazlaca azalma görülecektir.
bunun yanında vücudumuz ezildikçe gerginliğini üzerinden atacak ve bu sayede kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz. bedendeki bu rahatlık bir süre sonra zihninizde de rahatlık hissi yaratacaktır.boyun için özellikle yapılan egzersizler sayesinde kronikleşmiş olan baş ağrılarınızdan ve boyun ağrılarınızdan da kurtulacaksınız.
ancak esneme hareketlerinde başlarken öncelikle ısınma hareketleri yapmamız da büyük önem vardır. yapacağınız ters bir hareketten kaslarınızın zedelenmesini istemiyorsanız eğer spora başlamadan önce muhakkak vücudumuzu güzel bir şekilde ısındırmanız ve hareketlendirmeniz gereklidir.
esnek bir vücuda sahip olduğumuz zaman çok daha form da bir görüntüye kavuşursunuz.esneklik arttıkça çok daha fazla hareket edebilecek enerjiyi kendinizde bulduğumuz için kilo vermeniz de kolaylaşacaktır.
hiçbir şey yapamıyorsanız eğer gün içerisinde özellikle 10-15 dakika kadar süren izi muhakkak esneme hareketleri ayırmanız sağlıklı bir yaşam için çok önemli bir adım olacaktır sizin için.vücudunuz esnekleşme başladıktan sonra duruşunuz da bile bir düzelme meydana gelecek daha dik ve gerginliğinizi üzerinizden atmış bir şekilde duracaksınız.bu da dolaylı yoldan ruh halinizi de iyileştirecek ve daha fazla özgüven sağlayacaktır size.

0

esnek bir vücuda sahip olmanın faydası dar alanlara rahat girip çıkabilirsin .