2

sorularda neden imla kurallarına uyulmaz? sitenin katı kurallarından biri olduğu bilinmiyor mu?

sorudaki imla kuralları bu sitedeki katı kurallardan birisi. nasıl da rastgele yazıyorsunuz. uyarı alırsanız bu sebepten hic şaşırmam.

17 cevap
0

birden fazla soru sormak için hızlı yazıyorlar ve eğer bilgisayar ile yazılmıyor ise otomatik düzeltme olmuyor ve sonuç kuralsız sorular

0

çulda hanım lafa gelince milletin yaptığını etik mi? hak mı? diye soru açarsanız. şu an bu sorunun altında bir sürü cevabınız var. bende size soruyorum. bir sorunun altına gelip milletin cevaplarına cevap verip para kazanmanız etik mi?

1

culda abla ben ortaokul mezunuyum ve ben imla kurallarına uymaya çalışıyorum ben uyuyorum demedim iyi bir şekilde okursan ne demek istediğimi anlarsın ben dedim ki ortaokul mezunuyum gene de uyumaya çalışıyorum yani bildiğin veya bilmediğim gene de yapıyor muyum yapıyorum bu bence kimseyi ilgilendirmez bu şu an düz bir şekilde yazacağım sorumani silecektir zaten bu yazıyı bence burada boş boş konuşuyorsunuz başka yapacak bir şey yok mu der yeri beni karıştırınız anlamış değilim yani şu an bu nedir canım böyle allah allah demek ki ben o emlak kurallarına uyuyorum ki her seferinde ödememi aldım hiçbir şekilde uyarı vermedi bana sorumani en azından virgül nokta nerik olduğunu biliyorum beni karıştırmayın her yere

2

turk dil kurumuna pek guvenmeyelim. alakasi olmayan sozcuklerin, alakasi olmayqn anlamlarini vermekteler. ataturk'un kurmus oldugu bir kurulus carpitilyor. saygilar.

-1

türk dil kurumuna göre "bi: haber "diye yazılır eğer maksat öğrenmekse, size sordum sonra kendim bakmıştım, sizin cevabınızı bekleyemeden. teşekkür ederim. neyse, uzatmayalım. yoksa birbirimize cevap yazar hale geleceğiz. herkese başarılar diliyorum.

0

ve bu soru, sorulardaki imla kurallarına uyulmayıp sonra arkadaşlar niye ban yedim diye düsünmesin diye açılmıştır. soruyu iyi okuyup gelirseniz daha iyi olacak. yoksa bu sitede suan yarisma var. kimsenin emegi bosa gitmesin diye "sorulardaki imla kuralları" demişim.

1

"bihaber"dir o kelimenin yazılışı. ..........

-1

bu arada damarına kimin bastıysam, verdiği eksiden ötürü onun karakterini ve kişiliğini de ayakta alkışlıyorum !!!!

-1

peki, bihaber de bitişik mi yazılır arkadaşım? bir haber midir? bihaber midir?

-1

bütün kuralları yazmadım arkadaşım. tabii ki musun, misiniz, mu vb. gibi ekler ayrı yazılır.
culda'nın derken tepeden ayrılır. uzun yazmadım. 4 ncü ya da 4. denir gibi.
isterseniz daha da çoğaltabilirim. ben genel olarak cevabımı yazdım. sizin öğretmen olmanız beni değil sizi bağlar. mutlaka bu konuda eğitiminiz olduğundan siz daha özenli olacaksınızdır.
ama diyorsunuz ya; ben öğretmenim. işte, burada herkes öğretmen değil.
herkes kendi bilgisi dahilinde sorulara da cevap verir ya da kurallarını uygular. sizin kendi bilginizden ötürü, bilmeyenlere ama samimi olarak, belki de buraya emek verip, soru cevaplama gayretinde olan, arkadaşlarımıza yönelik bu soruyu açmamanız gerekirdi.
iyi günler dilerim.

0

imla kuralları sadece noktalama işaretleri midir sayın culda? soru ekleri, kelimelerin yazılışları da imla kurallarına girmiyor mu? imla kurallarından bihaber olan kişiler bir türkçe öğretmenini eleştiriyor.

0

elimizden gelen neyse onem gosteriyoruz.
elbette ufak tefek hatalarimiz olabilir,yapmamaya gayret gosteriyoruz.

-1

sizde sanırım, bu imla kurallarına taktınız arkadaşım. poyrazım'da bunu destekler cevap vermiş. o zaman ben sizlere sormak isterim. siz uyduğunuzu mu zannediyorsunuz? nokta koyunca, imla kurallarına uyuluyor mu oluyor? uzun cümlelerde ya da cümlenin yapısında nereye virgül, nereye noktalı virgül konulacağını ne kadar biliyorsunuz? ya da ünlem işareti? koyuyor musunuz? bir yazdıklarınıza bakın derim.
hep belirtiyorum, bu tür sorularda cevaben; insanların bu konudaki bilgisi ilkokuldan aklında kalanlarla, zaman içerisinde kendine kattıklarıyla alakalıdır. kimseyle bence uğraşmayın. site gereken hoşgörü limitleri dahilinde zaten cevapları inceliyor ve değerlendiriyordur.

1

bazı yazarlar noktalama işaretlerine dikkat etmediklerini görüyoruz. bunların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

3

daha doğru düzgün kelimeleri yazamayan arkadaşlar var tüm uyarılara rağmen. onlardan imla ve noktalama beklemek biraz ütopik görünüşe göre.

1

vallahi buraya geldiğim günden beri her seferinde uyarıyorum da geçen yarışmada da imla kurallarına uyulmadığı halde gene de para aldılar. bu benim zoruma gitti açıkçası ben buradayım imla kurallarına uydum için o sırada en fazla en az 4 sırada falan oluyorum. hani buyum yani insanlar ise beni geçmiş oluyor. bence uyuması lazım diye düşünüyorum. gerçekten de olmaz böyle uyarıyorlar ama gene devam ediyorlar uyardıkları aldı sorumani eğer uymuyorsa banlanacak yapacak bir şey yok. sonuçta burada hepimiz emek harcıyoruz kalkıp iki kişi burada imla kurallarını uyuyorsa ,10 kişi uyumuyorsa öyle olmaz haksızlık olmuş olur. banlasınlar o zaman yapacak bir şey yok ben defalarca insanları özelden yazıyorum imla kurallarına uyun diye ama maalesef uymuyorlar yani böyle bir saçmalık olmaz. bak sen de şahit olmuşsun kanka var gerçekten de öyle insanlar uyumuyor düz bir şekilde yazıyor o zaman imla kuralları kalksın hepimiz bu düz şekilde yazalım.

1

bu sitede bazı yazarlar imla kuralına uymuyor. soru sorarken ya gülücük yada kendi düşüncesini soru ekinde paylaşıyor. bu sitede kural olmasına rağmen yönetim bunlara uyarı vermiyor. bel ki de görmezden geliyor.