0

vücut ısımızı sabit tutmak hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur. vücut ısımızı dengeli tutmak için soğuk havalarda aşırı kıyafetler giyilmemelidir kat kat kıyafetler giyilmelidir yani. soğuk havada genellikle kat kat giydiğimiz kıyafetler terler ve vücudumuzun ıslak olmasına nemli olması neden olur. o yüzden kat kat giyinmek soğuk havalarda hasta eder insanları. bu inanış tam tersidir toplumumuzda genellikle soğuk havalarda kat kat giyinmek insanlara çok iyi gelir. hastalanmaması anlar ama tam tersi hastalanırız daha çok.o yüzden kat kat giyimmemelidir insanlar soğuk havalarda. başka bir yöntem ise ağız, burun ve boğazımızı atkı ile kapatmak. atkı genellikle mikroplardan korur dışarıda soğuk havalarda. özellikle de grip ,öksürük,nezle gibi solunum yollarına karşı koruyucudur. özellikle de eğer ki kıyafet alıyorsak insanlar genellikle hemen giyiyorlar ama kıyafetlerimizi ilk önce yıkamalıyız alerji yapıyor yoksa insan vücudunda. yünlü şeyler giymek özellikle de vücudumuzda ter oluşturduğu için alerjik bir sebebi neden oluyor o yüzden yünlü kıyafetler giyilmemelidir.

0

vücut ısısını korumak için dışarıya çıkınca ağzımızı atkı ile, başımızı şapka ile kapatmalıyız. aşırı kalın kazaklar yerine bir iki nice kazağı üst üste giymeliyiz, kışın özellikle koyu renkler tercih edilmelidir, mutlaka atlet giyilmelidir. ayrıca pekmez, bal gibi besinler tüketilmelidir. c vitaminli meyveler yemeye özen gösterilmelidir.

0

vücut ısısını korumak için mutlaka oda sıcaklığında bulınmak gerekiyor. eğer dışarıda vücut ısısını korumak istiyorsak dışarı çıkmadan giysilerimizin mevsimin şartlarına giyinmemiz gerekiyor. ayrıca pasif durmak vücut ısısını düşürür. çok fazla pasif kalmıyoruz.