0

katıklı dolma yapmak için iki üç parmak genişliğinde kabakları doğruyoruz. doğradıktan sonra elde etmiş olduğunuz her parçayı elma soyar gibi ince bir şekilde soyuyoruz. kabağın en iç kısmına gelene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz.bütün kabakları aynı işlemi uyguladıktan sonra tuzlu ve sıcak suyun içerisinde bir gece bekletiyoruz. ertesi gün kıyma rendelenmiş soğan bulgur tuz karabiber ve ince doğranmış taze reyhan ile katıklı dolmanın iç harcını hazırlıyoruz. sonrasında suda bekleyen kabakları güzelce sürdürüyoruz. süzülen kabakların içerisine hazırlamış olduğumuz kıymalı iç harcı koyarak etrafında bir ya da iki tur dönecek şekilde sarıyoruz. bütün kabaklar ve hazırlamış olduğumuz hiç harç bittikten sonra tencerenin içerisine dik bir şekilde diziyoruz. üzerine hafif geçecek şekilde sıcak su dökerek pişiriyoruz. katıklı dolma var piştikten sonra tabakları alarak üzerine sarımsaklı süzme yoğurt döküyoruz ve tereyağında kavrulmuş oldunuz kırmızı toz biberli karışım da dökerek servis ediyoruz. kesinlikle normal kıymalı kabak dolmasından çok daha güzel bir lezzette oluyor. muhakkak yapmanızı tavsiye ediyorum.

0

katıklı dolma için malzemeler;
kabak
kıyma
bulgur
soğan
reyhan
karabiber
tuz
katıklı dolmanın yapılışı;
tabaklar enine 3 veya 4 e bölünüp ve elma gibi soyulur. bunun sıcak tuzlu suda bekletin sonra kıymalı içi hazırlanıp bulguru malzemeye göre ayarlayıp sonra harcı köfte yapıp yumuşamış kabakların içine sarıp tencerede pişirin.
üzeri için;
sarımsaklı yoğurt ve nane ile pul biberli ya konulup servis yapılabilir.

-1

normal kabak dolması işte biber dolması değilde kabak dolması sadece iyice doldurup dilim dilim kabakları dilimleyeceksiniz.