0

öncelikle iç harcı için domatesler küçük küçük doğranır ardından soğanlar ince ince kıyılır daha sonra maydanoz sarımsak doğranır ve bir miktar pirinç iyice yıkanarak doğradığımız malzemelerin üzerine konulur ardından da salça domates salçası biber salçası pul biber karabiber kimyon toz birazcıkta ekşi konulur güzelce bir karıştırılır daha sonra biberlerin sapı koparılır iç harçlarımızdan biberlerin içini dolduralım ve ağızlarını kapatalım tenceremize yerlestirelimmüzerine kaynayan suyumuzu ekleyelim kısık ateşte pişirelim

0

dolmalık bieberler nazıkce hasar veeden. oyulur yıkanır iç. hazırlanır tavaya birizcık yag koyulur daha sonra biraz birber sogan öldürülür sonra pirinçleryıkanıp kavrulur baharat ekşenir istedege göre kus üzümü eklenilebilir daha sonra biberler doldurulur tencereye dizilir su eklenilir kapagı kapatılır kusuk ateste pişilir afiyet olsun

0

biberin içindeki cekirdekleri alınır yıkanır sonra hazırladığımız içi doldurulur eğer kuru biber yapıyorsak tabi o biberler sıcak suya katılır ve biraz haşlatilir sonra sudan çıkarılır hazırladığımız içi içine biraz oldurulur tamamen doldurulmaz doldurduktan sonra tencereye koyulur kısık ateşte pişirilir içini söylemedim biliyorsunuzdur zaten içini .

0

biberlerin içindekiler ayıklanır. ondan sonra suyun içine koyulur bekletilir. ayrı bir kapta pirinç, soğan, domates, kıyma, maydanoz, kırmızı biber ince ince doğranır ve yağ, tuz karabiber eklenir, daha sonra içi çıkarılan biberlerin içine bu pirinçli karışımdan koyulur. biberlerin ağzına da domates dilimlenip koyulur bu şekilde 2, 3 bardak suda eklenerek ocağa koyulur yarım saat 45 dakikada pişer me işlemi tamamlanır.

0

biber dolması ennnn sevdiğim yemeklerden birisidir resmen ağzım sulandı ve acıktım çokt agüzel yaparım evde yapılışı ilk önce iç malzemesi hazırlanır dolmanın 2 bardak pirinç yıkanmış olacak 2 bardakta bulgur kullanıyorum gerçektende bu iki karışım çok güzel oluyor içine 1 baş soğanı doğruyoruz ve 1 yemek kaşığı salça koyulur daha sonra maydanozları da küçük küçük kesip içine koyulur naneyi de bahçenizde eğer yetiştirdiyseniz ben genelde yeşil koyuyorum daha güzel oluyor.1 çay kaşığı da tuz koyulur ve elimizle iyice yoğurmak gibi karıştırırız ki elimizin lezzeti de içine girsin birde unuttum içine 1 kaşık sıvıyağı koyulur.daha sonra biberlerin içi oyulur beyaz yerleri alınır ve 1 domateside ağızlarını kapatmak için dilimlenir biberler oyulduktan sonra içine hazırladığımız karışımı içine koyarız ama fazla doldurulmamalıdırki şiştiğinde fazla bulgur olmasın yabana gidiyor çünkü daha sınra ağızlarına doldurduğumuz karışımları domates dilimlerinden ağzına koyulurki ve ağzı açılmasın.1 tatlı kaşığı domates salçasını ve 3 diş sarımsağı ezip içine birde zeytinyağı göz kararı istediğiniz kadar koyabilirsiniz bunların içine bir de biraz su koyularak karıştırılır iyice sarımsağı ezmemizin nedeni içine girsin dolmaların ve ayrı bir aroma versin diye ezmez isek fazla tad vermiyor çünkü.daha sonra tencereye hazırladığımız suyu da koyup pişmeye bırakılır kaynadıktan sonra kızık ateşte yavaş yavaş pişirilir ve servis tabağına alınır piştikten sonra ha bu arada pişirmeden tencerenin içine uygun bir tabak koyulup taş konulur üstünede.bu kadar her herkese afiyet olsun.

0

sizi çok mükemmel bir biber dolması tarifi vermek istiyorum bu tarih sayesinde eşiniz çocuğunuz karınız kocanız herkes sizin bu tarifinize hayran kalacak ve size daha çok bağlanacaktır öncelikle yapmanız gereken bazı şeyler vardır ve püf noktaları vardır biber dolmasının biber dolması küçümsenecek bir yemek değildir biber dolması bir sanattır ardıda size evimde yaptığım muhteşem bir biber dolması tarifi vereceğim öncelikle pirinç derimizi yarım saat suda bekletelim daha sonra pirinçleri iyice yıkayalım içerisine salça tuz pul biber toz biber katalım ve bunları iyice karıştıralım daha sonra bir tencereye su dolduralım bu suyun içerisine birbirlerimize doğrayıp atalım yaklaşık olarak 45 dakika piştikten sonra biberlerimizi çıkartalım birbirlerimizin içerisinde yaptığımız pirinç harcını ekleyelim ve daha sonra tek tek tencereye dizelim tencereye dizdiğimiz biberleri yarım tencere su koyun içerisine daha sonra kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat pişirdikten sonra yanına süzme yoğurt koyarak güzelce servis edebilirsiniz afiyet olsun

1

biber dolması yapmak için öncelikle biberlerin üst kısımları kopartılarak içleri oyuk bir şekilde bırakılır ve içi dışı güzelce yıkanır. ardından kırık pirinç ince doğranmış soğan maydanoz domates ve biber salçası rendelenmiş domates ve nar ekşisi, zeytinyağı ile tuz ve diğer baharatlar karıştırılarak iç harcı hazırlanır. bizim bulunduğumuz bölgede zeytinyağlı dolma yapılırsa kesinlikle pirinç kavrulmaz ve çiğden dolmaların içine konularak o şekilde pişirilir ayrıca bol miktarda nar ekşili bir şekilde yapılır. sonrasında biberlerin içine çok fazla sıkıştırmadan üstünde bir iki parmak boşluk kalacak şekilde iç harcından koyuyoruz. iç harcını tepeleme koymaya mıdır nedeni ise pirinçlerin şişenin içini zaten dolduracak olması. bu işlemi de bitirdikten sonra biberlerin üzerine isterseniz biberlerin kendi üstünden kopardınız parçalarla ya da dilimlemiş oldu mu domateslerle kapatıyoruz. tencereye güzelce dizmiş olduğum biber dolmaların üzerine bir miktar su çektikten sonra üstüne porselen bir tabak kapatarak pişirmeye bırakıyoruz. biberler iyice yumuşadıktan sonra ve iç harcı piştiğinde biber dolmalarımız yemeye hazır hale gelmiştir.
eğer ki biber dolması zeytinyağlı değildi kıymalı yapacaksınız, kıymanın içine yine soğan ,domates ,tuz ve baharatlar bir miktar yağ ilave edilerek iç harcı hazırlanır. dolmalar kıymalı yapılacaksa nar ekşisi ya da herhangi ekşilik verecek bir şey kullanılmaz. daha önce zeytinyağlı biber dolması için saymış olduğum aşamalar kıymalı iç harcı hazırlandıktan sonra aynı şekilde uygulanır ve yine pişirilmeye bırakılır. biber dolması yapmak için zeytinyağlı ve kıymalı olarak tarifler tam olarak benim bildiğim bu şekildedir.