1

zebralı kek sürekli olarak yaptığımız ve severek yemiş olduğumuz görüntüsü ve tadı muhteşem olan bir kektir. içerisinde soda olduğu için güzel bir şekilde kabarıyor ve yumuşacık oluyor. zebralı kek yapmak için gerekli olan malzemeler ise
3 adet yumurta
5 fincan şeker
6 fincan un
bir şişe sade soda
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ve kakao

zebralı kekin yapmaya öncelikle geniş bir çırpma kabının içerisine 3 tane yumurtayı kırıyoruz ardından içerisine 5 fincan toz şeker ekleyerek bunları mikser yardımıyla iyice köpürene kadar çırpıyoruz.yumurta neredeyse beyaz yani çok açık sarı bir hal alacak ve kabaracaktır. şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra içerisine sıvı yağ ve 1 şişe sodayı ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz.güzelce çıktıktan sonra içerisine unu eleyerek ilave ediyoruz ve aynı zamanda kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserle yavaş ayarda çırpıyoruz. çarpma işlemi bittikten sonra hamurun yarısını başka bir kabın içerisine alarak kakao ekliyoruz ve kakaonun hamurla bir bütün haline gelebilmesi için yeniden çırparak iyice karıştırıyoruz.
sonrasında yuvarlak bir borcam ya da fırın tepsisinin içerisine kenarları da dahil olmak üzere sıvı yağ ile yağlıyoruz.yağlama işlemi bittikten sonra iki hamurun içerisine ve birer kepçe koyuyoruz ve tepsinin tam ortasına bir kepçe sade hamurdan, sade hamurun ortasına kakaolu hamurdan döküyoruz.sonrasında kakaolu hamurun tam ortasına sade sadenin de tam ortasına kakaolu hamur dökerek bütün kek hamurları bitene kadar aynı işlemi sırasıyla tekrarlıyoruz. hepsi bittikten sonra ortaya bir siyah bir beyaz bir siyah bir beyaz şeklinde çizgi çizgi bir görüntü çıkacak zaten zebralı kek denmesinin sebebi de ortaya çıkan bu görüntüden dolayıdır. dilerseniz biraz daha şekillendirmek için bir kürdan yardımıyla içeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye doğru ince çizikler atarak daha ebruli bir görüntü elde edebilirsiniz. keki tepsiye dökme işlemi tamamen bittikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 150 derecelik fırında öncelikle altını kek kabarık kenarları kızarmaya başladıktan sonra ise fırının üst tarafını açarak pişiriyoruz. fırından almadan önce mutlaka kürdan testi yaparak kekin içerisinin pişip pişmediğini kontrol etmeliyiz. kürdanlı kekin birkaç yerde batırarak pizzanın üstüne hamur parçacıkları gelip gelmediğini kontrol ediyoruz eğer herhangi bir kırıntı gözükmüyorsa keki rahatlıkla fırından alabiliriz. kekin ilk sıcaklığı çıkıp ılındıktan sonra verev bir şekilde dilimlere ayırarak içerisindeki şeklinde daha düzgün görünmesini sağlıyoruz. bu şekilde dilimledikten sonra da kekimizi servis edebiliriz.gerçekten bu tarifle muhteşem bir şekilde zebralı kekler yapabilirsiniz. ben uzun zamandır bu keki yapıyorum ve kıvamı her zaman çok güzel tutuyor.

0

zebralı kek için malzemeler şunlardır;
4 yumurta
7 fincan un
5 fincan şeker
3 fincan sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kakao
zebralı kekin yapılışı ise şöyledir;
yumurta ve şekeri iyice çırpın. soda ve yağı koyup tekrar çırpın. unu ,vanilyayı ,kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. hamuru ikiye bölün.bir bir buçuk yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırın. tepsiye bir kakao bir sade dökerek keki hazırlayarak fırına verip pişirin.

0

zebralı kek benim yaptığım en çok tekrar eden biridir. zebralı kek için ilk önce bir kaba 2 tane yumurtayı kırıp ve içine bir bardak şeker koyularak iyice köpürünceye kadar çırpılmalıdır. daha sonra içine vanilya koyularak 1 paket ve 1 paket kabartma tozu konur iyice karıştırılır. daha sonra içine bir bardak sıvı yağ ,1 bardak yoğurt koyularak iyice çırpılmalıdır. içine aldığı kadar un koyularak tekrar karıştırılır. yaptığımız onu daha sonra 2 ayırmalıyız. ayırdığımız karışımı birazcık az koymalıyız ki üstüne dökeceğiz çünkü. ayırdığımız karışım içine 3 kaşık kakao koyularak iyice karıştırılır. daha sonra normal hazırladığımız karışımı bir kaba yağlanıp da koyulur daha sonra kenarda yaptığınız kakaolu karışımı üstüne dökerek çatalla iz çıkarmalıyız üstümde. 180 derece önceden ısıtılmış fırında koyularak kapağı en azından 20 dakika hiçbir şekilde açılmamalıdır. daha sonra bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini bakılmalıdır. eğer ki hiçbir şekilde hamur gelmiyorsa kürdana daha sonra pişmiş demektir. daha sonra kesilerek afiyetle çayın yanında yenir.

1

zebralı keki evimde de yaparım. anne keki gibi çayların yanında güzel gidiyor. benim tarifim: malzemeler: 3 yumurta, 1 bardak süt, 1 bardak şeker, 1 bardak sıvıyağ, 1 tane kabartma tozu, bir tane vanilya, 2 yemek kaşığı kakao, aldığı kadar un.
yapılışı: öncelikle yumurta ve şeker 5 dakika köpürene dek çırpılır, daha sonra üzerine sıvıyağ konur, sonra süt eklenir. un da eklenip kabartma tozu ve vanilya konur. bu karışım ikiye bölünür. bir kaptakine kakao boşaltılarak hamur kakaolu hale getirilir. tepsi veya kalıp yağlanır. bir kepçe sade olandan bir kepçe de kakaolu karışımdan üst üste kap dolana kadar dökülür. ardından kürdan ile şekil verilir. 180 derece fırında 30/40 dakika pişirilir. kürdan ya da bıçak yardımı ile pişip pişmediği kontrol edilip pişti ise fırından alınıp soğuyunca afiyetle yenir.