0

karşındakini daha önce bir yalanını veya kötü davranışını gördüysen güven sorunu yaşayabilirsin.

0

bir insanda güven sorunu oluşmuş ise demek ki bazı yaşadıkları ona ağır gelmiş. çünkü insanlar birine güvenmek ve inanmış isterler. sürekli de bu böyledir. ama sen birinden hata görürsen veya sana yalan söylediğini anladığında, ona karşı inancını kaybettiğin zaman güvenin zedelenir. artık o insana güvenmezsin. bundan sonra hayatına kim girerse ona şüphe ile yaklaşıp ya o da diğerleri gibiyse diye düşünürsün. işte bu şekilde insanın içinde ki şüpheler artar. insanların birbirine olan güveni biter. bu da güven sorunun oluşmasına sebep oluyor.

0

karşı tarafın yalanlarıyla bence güven sorunu başlar.seviyorum diyip aslında sevmemesi gibi ya da başka bir şey yaparken farklı bir şey söylemesi ve yalanının ortaya çıkması gibi sorunlar güven kaybına yol açıyor.

0

bunun bir çok sebebi olabilirken bana göre bir insanda güven sorunun oluşmasında ki en büyük problem daha önce güven konusunda yaşadığı yıkımlardır. her insan belirli bir yaşa geldiği zaman bu tür duyguları daha iyi anlamaya başlıyor, bir insana güvenip onunla birşeylerini paylaştıktan sonra bu arkadaşlık olabilir sevgili flört olmaz fark etmeksizin karşısında ki insanın bunu kötüye kullanması istismar etmesi veya onun güvenini kırması bu kişiyi zedeleyebiliyor. hatta bazı insanlar üst üste kazıklar yemesine rağmen inatla hala bazı insanlara güvenip kazıklar yemeye doymuyor. hal böyle olunca da yanlış insanlar yüzünden bundan sonra ki hayatınıza insanlara ön yargılı olarak yaklaşıp güven sorunları yaşayabiliyorsunuz. daha önce de bir insana güvenmiştim fakat ne hale geldim gene güvenipte aynı hale gelirsem ne olur korkusuyla ikili ilişkilerde problem yaşayabilirler hatta birisiyle ilişkiye başlayamaması arkadaşlık kuramaması asosyallik veya korkaklık olarak adlandırılabilmektedir. aslında bunları söyleyen insanlar sizin ne yaşadığınızı ne denli hayal kırıklıklarına uğradığınızı bilmeden bu eleştiri ve yorumlara yapıp yargılar kesmektedir.bana göre güven sorunu yaşamanın en temel sebeplerinden biri bu konudur.

0

bir insanda güven sorunu yaşadığı talihsiz olaylar sonucu oluşur. her insana biraz tereddütlü yaklaşır haklı olarak. bu durum doğru dediğimiz bir insanla karşılaştıkça büyük ölçüde azalır. bu anlamda tercihlerimiz konusunda çok dikkatli davranmamız gerekir. öteki türlü yanlış insanların bizim üzerimizde bıraktığı etkiler bizi yalinizligada sürükleyebilir.

0

bir insanda güven sorunu o kişiye ya da karşındaki kişiye bağlıdır