0

en kolay su böreği evinize en yakın börekçiden aldığınız veya a101 bimden alarak evde mikro dalgadan ısıtacağınız börektir.

1

kolay su böreği kat bakımından gerçeğini aratmayacak lezzettedir su böreğidir. bu böreği yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir.
3 yumurta
2 su bardağı süt
bir su bardağı yoğurt
150 gram eritilmiş margarin
maydanoz karabiber ve 1 kilo yufka

yumurta, süt ,yoğurt ,eritilmiş margarin, peynir , ince kıyılmış maydanoz, karabiber tüm malzemelerimizi güzelce çırpıyoruz. sonrasında yağlamış olduğumuz fırın tepsinin içerisine 1 adet yufkayı seriyoruz ardından kalan yufkaları şeritler halinde keserek hazırlamış olduğumuz harcın içerisine batırarak tepsiye diziyoruz. en son olarak 1 adet yufkayı arıyoruz en üstüne peynirsiz bir şekilde yufkayı seriyoruz. sonrasındaysa yufkanın üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve içerisine az miktarda sıvı yağ karıştırarak iyice çırpıyoruz ve sürüyoruz. dilerseniz böreğin üzerine susam ve çörekotu da serpebilirsiniz. önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında her yeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. içi yumuşak dışı çıtır çıtır harika bir börek oluyor. isterseniz böreğin peynirlerinin sünmesi için eriyen türde bir peynir ya da kaşar peyniri de iç harca ilave edebilirsiniz.