0

bize apaçık bir şekilde yasaklanan birşeyi yapmak ahiret ve dünya hayatımıza acayip zarar verir yapınca bize ve çevremize zarar veren yarar sağlamayan sadece 1 günü özel yaşamaya çalışıp kötü eğlence ve uygunsuz davranışlarla geçirmenin hiçbir güzel tarafı yoktur oysaki bugününde normal bir günden asla farkı yoktur milletimizce yanlış anlaşılmış bir kavramdır bu yılbaşı sanki o günde yapılan veya işlenen hiçbir şey haram değilmiş gibi herkes harama bulaşıyor allah herkesi içi sıra da bizi ıslah eylesin hidayet yoluna erdirsin inşâallah

0

kutlamıyorum karşıda değilim herkes özgür ama benim için normal günden hiçbir farkı yok.

0

herkesin kendine öz fikirleri vardır ben kutlamaktan yanayım allahi arkadaşlarla plan yaptık herkes 20'şer tl getirecek iştirakı falan alacağız içeceğiz bu yılbaşı ondan sonra işte 50 lira 60 lira istanbul'a alırız takılırız kafamıza göre bayağı işte içeriz gece gece iki üçe kadar ondan sonra yarın sabah kalktığımızda adım uzun turuz biz bundan zevk alıyoruz ondan sonra bayağıdır bu süreye bekliyorduk arkadaşlarımızla az kaldı 6 gün falan kaldı hala da sabırsızlanıyorum �nşallah çabuk gelir de geçirirsin yılbaşının çok hoşuma gidiyor yılbaşında eğlenmek.

1

her insanın dini bir inancı vardır. benim dini inancım elhamdulillah islam. o yüzden benim inancım gereği yılbaşı kutlamak haramdır. o yüzden kutlamayacagim.

1

yooo yılbaşı kutlamalarına kesinlikle karşı çıkmıyorum. herkes yeni yılı dilediği gibi kutlar ben sadece yılbaşını dışarda kutlanmaktan hoşlanmıyorum. o kadar kalabalık ortamlara gelemiyorum çünkü. ayrıca bana güvenli de gelmiyor. o yüzden evde ailemle birlikte yılbaşına girmek ve kutlamak çok daha keyifli geliyor bana .

0

ben yılbaşını kutlamayı sevenlerden biri değilim. genellikle arkadaşlarım yılbaşı günlerinde hep birlikte olurlar fakat ben gitmeyi hiçbir zaman tercih etmemişimdir. o gün için özel bir gün olarak görmüyorum. genelde ne yapıyorsan onu yapmaya çalışıyorum bu akşam büyük ihtimalle yine evde ailemle birlikte olmayı planlıyorum.

0

yılbaşına neden karşı çıkayım ki adı üzerinde yılbaşı yeni bir yılın başlangıcı. bebisden dolayı dışarıda bir programım yok ama evde güzel yemekler eşliğinde dostlarla ve ailemle keyifli geçeceğine eminim. noel ile yılbaşını lütfen karıştırmayın biraz okuyun araştırın öğrenin cahil olmayın.

0

ne karşı çıkanlardanım ne de önemseyenlerdenim tam ortası, aile ve arkadaşlarla bir araya gelmek için bahane olsun yeterki gerisi önemli değil sonuçta, yeni yılda herkesin istediği dilediği birşeyler vardır elbet dilerim herşey gönlümüzce olur. önemli olan niyettir yılbaşını yeni yıla girmek için kutlayan insanlar olabilir bu kötü birşey değil ki gülmek mutlu olmak sıcak samimi ortam olması herkesin hakkı sonuçta.