0

gerçek arkadaşı anlamak için ya borç isteyeceksin yada dara düşeceksin bunların karşısında sana elini uzatan yardım eden varsa dosttur maddi olarak değil bu manevi olarak bile yanında oluyor olmaya çabalıyor, destek oluyor ise o arkadaştır dosttur. bollukta, mutlulukta, rahatlıkta, herşey dört dörtlük iken herkes dost, arkadaş, sırdaş, kardeş olur ama iş sıkıntıya yokluğa geldi zaman çevrende kimse olmaz ben gibi sadece akıl verirler yada saçma sapan muhabbetlere katlaya davet etmeye kalkarlar onları at gitsin çöpe hiç biri birşeye yaramaz. bir yerde okumuş olduğum çok güzel bir söz üzerine yola çıkacak olursam baktın işlerin güçlerin yolunda gitmiyor ise işini değiştir, eğer arkadaşlarının sana yardımı olmuyor onlardan birşeyler öğrenmiyorsan çevreni arkadaşlarını değiştir, eğer yolunda engeller var ise engelleri değiştir baktın olmuyor herşeyi değiştir ama asla hiç birşey için pes etme çünkü senden 1 tane var ve herşey senin elinde.

0

gerçek arkadaş zor zamanında yanında olandır.ihtiyacinn olduğunda cagirmadan gelendir.sorunlarini kendi sorunu gibi görendir.

0

gerçek arkadaşların en kötü zamanınızda yanınızda olan kişiler için ne kadar çok değerli olduğunuzu gösterirler sizlere. bu zamana kadar herkesin çevresinde oldukça iyi arkadaş olmadığını görebilirsiniz. bu yüzden arkadaş edinmek oldukça iyi bir şey güvene bildiğiniz sürece hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. her zaman yanınızda olabilecek kişilerin çok iyi niyetli davranmaları gerekiyor sizlere. eğer zaten arkanızdan iş yapıyorsa bilin ki o gerçek arkadaşınız değil ve onu hayatınızdan tamamen silmeniz gerektiğini düşünüyorum. eğer hayatınızdan tamam istemiyorsanız bir de aranıza mesafe koyarak biraz olsun soğukluk girmesi lazım. böyle kişileri yakın arkadaş olarak görmeniz çok doğru olmaz.

0

en kötü gününde anlaşılır. ama arkadaşı çok olur insanın önemli olan dost bulabilmek bu devirde çok zor ama 1-2 tane bile dostun olsa yetiyor. zor gününde yanında olan yalnız bırakmayan sevincini de mutlulugunu da seninle paylaşan seni her halinde seven kabul eden kişiler gerçek dostlardır.

0

en ihtiyacın olduğu anda sırtını dönmeyen insandır gerçek arkadaş