0

eğer uykunun gelmesini istiyorsanız ilık bir duş aln daha sonra yoğurt yiyebilirsiniz. yoğurt bacaklarda ya da eklemlerde laktik asit birikmesine neden olur ve uykuyu daha çok getirir .ayran da içebilirsiniz sadece yoğurt yemeyin. uykumuzun gelmesini istiyorsanız biri size masaj yapsın ya da kitap okuyun.ben genellikle uykum gelmediği zamanlarda müzik dinlemeyi tercih ederim ya da film izlerim film izlerken gözlerim yoruldugu için uykum daha kolay gelir. ben mesela yaz aylarında daha güzel uyurum çünkü yazın tarlaya bağ ,bahçeye gittiğimiz için yoruluyoruz ve akşam eve geldiğimizde hemen uykumuz geliyor. bir insanın uykusu gelmiyorsa stresten kendini uzak tutmasi gerekir ve aklımdaki onu oyalayan dusuncenin olmaması gerekir.

0

öncelikle odanın karanlık olması gerekir aynı zamandada sessiz sonra mutlaka sağ tarafımıza yatmalıyız gözlerimizi hızlı hızlı kapatıp açarsak göz kapaklarımız yorulur ve açamayız gözlerimizi buda uyku sürecini hızlandırır

0

ayran iç
muz ye
yoğurt ye
hap iç

0

uykunun gelmesi için öncelikle karanlık bir ortam ve uykuyu kaçıran şeylerden uzak durmak gerekiyor. mesela televizyon telefon gibi . uyumayı gerçekten istiyorsan telefonu öncelikle yakınında tutmamak çok önemli en çok dikkat dağıtan şey o . misal ben çocuk uyuyor hadi instagrama bakim hadi birkaç soruya cevap verim derken saat geçiyor ve uyku kaçıyor . o yüzden en önemlileri bunlar bence . beni en çok etkileyen telefon.