1

çok sevdiğim bir tatlı değil. sütlü tatlıların genellikle muhallebi kıvamında olanı severim. kakaolu olursa daha makbule geçer. benim tatlı anlayışım için fazla sıradan ve neredeyse karın doyurucu bir porsiyon.

1

sütlaç en sevdiğim sütlü tatlıların başında gelir. koyun ya da manda sütünden yapılsa daha iyi olur da. normal inek sütü ile de benzer lezzet elde edebiliriz.
sütlacın kıvamı önemli olandır. öne pirinçleri suyun içinde pişiririz biraz, sonra sütü ekleriz ve pişmeye bırakırız orta ateşte, kaynamaya başlayınca da pirinç ununu bir kasenin içinde ılık su ile karıştırıp topaklanmasına fırsat vermeden yavaş yavaş süte ekleriz. en sonda şekeri ilave ederiz. kısık ateşte pişer ve kaselere alıp fırına veririz.

0

evet sutlac tatlisini cok severimm. benim annem cok guzel yapar. puf noktasi sanirim pirinclerin diri kalmamasi guzel pismesidir. ve sekeri iyi ayarlamak lazim. cok sekerli yenmiyor kendini yedirmiyor. az sekerli oluncada yenmiyor. sekeri ayarlamak lazim ve pirincleri sut ile guzel kaynatmak pisirmek lazim.

0

sütlaç tatlısını çok severek yiyenlerden biri değilim. sütlaç tatlısının püf noktası zannedersem sütten ileri gelmektedir.