0

yani ev yapımı yoğurdu için bence püf noktası sütü iyi bir şekilde kaynatmak ve sütü kaynadığında serçe parmağımızı süte değdirerek ,serçe parmağımız yanmayacak bir şekilde mayaladığımız yoğurt içine atarak ve yavaş bir şekilde karıştırarak ağzını iyi bir şekilde kapattıktan sonra 4-5 saat mayalanmaya bırakarak. bence yoğurt çok güzel bir şekilde tutar diye düşünüyorum. genellikle ben böyle yapıyorum ve her zaman da yoğurdum çok güzel tutmuştur ama diğer türlü benim bildiğim püf noktası bu yani özellikle çelik tencerelerde daha güzel oluyor yoğurt.

1

ev yapımı yoğurt yapmak için öncelikle sütü kaynatıyoruz ve ardından cam yada toprak bir kaba alarak ılımaya bırakıyoruz parmağımızın dayanabileceği kadar bir sıcaklığa geldikten sonra daha önceden mayalanmış olduğunuz yoğurttan ayırdığımız mayayı sütünüzün içine katarak hafifçe karıştırıyoruz ve ağzını iyice kapatıyoruz. üzerine kalınca bezler örterek yoğurdu birkaç saat mayalanmaya bırakıyoruz. yoğurdunuz mayalandıktan sonra kesinlikle kullanmadan en az bir gece buzdolabında bekletiyoruz. püf noktası yoğurdun cam ya da toprak bir kapta yapılmış olması ve bir gece dokunmadan buzdolabında bekletilmesi dir bu sayede daha sert bir yapıda bir yoğurt elde etmiş olursunuz.

0

evde yoğurt yapmak için süt öncelikle ısıtılarak işe başlanan parmağımızın dayanacağı sıcaklıkta olmalıdır mayalama işlemi yapılabilmesi için ve biraz yoğurt içine süt eklenerek yumuşatılarak yoğurt yapacağımız sütün içine eklenerek üzerine bir bezle örterek dinlenmeye bırakılır birkaç saat hiç ellemeden bekletilerek mayalanma sağlanabilir