1

yoğurt çorbasının püf noktası öncelikle yoğurdu bir tencereye alıp iyice karıştırmak ve yoğurdun içine soğuk su dökerek ve 1 yumurta sarısı ile beyazı ile birlikte yoğurdun içine koymak ve yoğurdu ayran haline getirmek yumurta içinde kaybolana kadar karıştırmak yoğurdun kısık bir ateşin üstüne vererek kaynayana kadar karıştırmak öyle kıvamın güzel olur ve yoğurt kesilmez işte püf noktası budur.

0

yoğurt çorbası yaparken önemli olan nokta kıvamına çok düzgün bir şekilde tutturmak ne çok sıvı ve kesik bir görüntüde olmalı ne de çok yoğun bir görüntüde olmalıdır. yoğurdun kesilmemesi için de yoğurt çorbasının muhakkak terbiye edilmesi gerekir. bizim buralarda tuzlu yoğurt diye bir yoğurt türü vardır bu yoğurt kaynatılarak hazırlanır ve yoğurt çorbası yaparken tuzlu yoğurt kullandığımız zaman içerisinde hiçbir şey katmasak dahi kesinlikle çorba da herhangi bir kesilme meydana gelmiyor. eğer bulunduğunuz bölgede bulabilecek durumdaysanız işinizi şansa bırakmamak için çorbanızı tuzlu yoğurt ile yapabilirsiniz. ancak tuzlu yoğurt alma şansınız yoksa eğeryoğurt ve suyu ocağa koyup karıştırdıktan sonra bir kase içerisinde yumurta un ve tuz ilave ederek içerisine bir miktar hazırlamış olduğunuz sıvı yoğurt karışımından döküp güzelce çırpıyoruz ve bu şekilde hazırlamış olduğunuz terbiyeyi yoğurt çorbasının içerisine döküp sürekli olarak karıştırıyoruz ayrıca kesilmemesi için de bunlara ek olarak hafifçe çorbanın üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz ve sürekli olarak çorba kaynayana kadar çırpma teli ile çırpıyoruz.
çorba kaynadıktan sonra yıkanmış olan pirinçleri de içerisine ilave ederek pirinçler pişene kadar çorbayı pişirmeye devam ediyoruz. pirinçler de piştikten sonra çorbanın en üst kısmına eritmiş olduğumuz tereyağı içerisine bir miktar da sıvıyağ ekleyerek nane yakıyoruz ve üzerine dökerek servis ediyoruz. isterseniz nane yerine kırmızı toz biber ya da pul biberde yakabilirsiniz. dediğim gibi çorbanın kesilmemesi için muhakkak yumurta ve un ile torbanın içerisine terbiye hazırlanması gereklidir. ama eğer tuzlu yoğurt bulma şansımız varsa işiniz çok daha kolay bir şekilde hallolacaktır ve asla çorba kesilmeyecektir.

0

yoğurt çorbasının püf noktası, yoğurdun kesilmemesidir. ilk başta tereyağı ve un kavrulur. başka bir tencerede önceden yarım çay bardağı pirinç haşlanır, bolca su ile haşlanır. altı kapatılır biraz ılıması beklenir. bir kasede 2 bardak yoğurt, 1adet yumurta, tuz çırpılır. ve kaynamış olan pirinçli suyun içine dökülür. yoğurdun kesilmemesi için suyu ılık olması gerekir. sıcak suyla, soğuk yoğurt birleşince kesilir. ve kesik kesik yoğurtlar, tatsız bir çorba oluşturur. zaten içilmez o bu yüzden. yoğurdun kesilmemesi çok önemlidir. tereyağ ve unun üzerine bu karıştırdığımız pirinç suyuyla, yoğurt yavaş yavaş dökülür. ve karıştırılmaya başlanır. bu şekilde kaynayana kadar hiç bırakılmadan karıştırılması gerekir. daha sonra içine bulyon atabilirsiniz ve en son yağ ile kekik yakıp çorbanın üzerine dökebilirsiniz.

0

bence yoğurdun tatlı olması lazım ekşi olmaması lazım ve nohuttan çok atılmaması lazım bence

0

nohutun haşlanması ve yoğurdun tadı bence