0

genellikle bilgisayar başında sürekli vakit geçiren bir insan değilim. tabii ki de sürekli bilgisayarda takılmam ama yine de bilgisayarla işim olduğunda genellikle çok fazla vakit geçirebiliyorum bilgisayarla. ödevim olduğunda daha çok zaman geçiriyorum vakit harcıyorum bilgisayara sürekli slaytlar,hocalar ödev verdikleri için genellikle bilgisayarlar işim çok oluyor.teknolojik aletleri fazla sevmiyorum aslında telefonla da sadece whatsapp'a girmek için kullanıyorum veya konuşmak veya mesajlaşmak için kullanıyorum daha çok.

0

benim evimde bilgisayar yok ama bekarken evimizde bilgisayar vardı. evlendikten sonra eşin bilgisayar almak istedi ben karşı çıktım. bu sefer bilgisayar alırsa yani boşanmaya kadar gider diye istemedim eve bilgisayarın alınmasını zaten genellikle bu bilgisayar ve sosyal medya yüzünden evlilikten bitiyor çoğunluğu gerek yok. bence bilgisayarı telefon denilen bir şey var. en azından telefona girip internette takılabilir. zaten biz derse sevmeli kullanmıyoruz ikimiz de sevmiyorum sosyal medya kullanmayı bilgisayarı da ondan dolayı almadım. yani o konuda babama bile güvenmem kısaca şöyle söyleyeyim de telefonun başında saatlerce dururum o da sorumani'de para kazanmak için diğer türlü başka bir şey yaptığım yok. zaten ben eşimin telefonuna bakarım, o da benim telefonuma bakar.

0

vallahi önceden bilgisayar başında çok vakit harcadım bilgisayar ilk aldığımız zamanlar özellikle de çok vakit harcadım bizim eski cd lerrimiz vardı onları tekrar tekrar onları denerdim ama şimdi liseli çok uğraşmıyorum yani birkaç işim olduğunda tercih falan meselelerinde kullanıyorum bilgisayarı ya da güzel bir oyun bulursam oyun cd sii çıkarıp onlar için oynuyorum yoksa onun dışında bilgisayarla pek fazla uğraşmıyorum ama kardeşim çok uğraşıyor başına oturunca hiç başından kalkmıyor bile.

0

bilgisayar başında oldukça zaman harcayan biri değilim. fakat son günlerde yarışma olduğu için biraz daha bilgisayar başında kalıyorum ben oradan cevaplamaya çalışıyorum çünkü klavyede oldukça hızlıyım. tabii ki bazen ellerim yoruldu için mola veriyorum ve o süre zarfı içerisinde de şarkı dinlemeyi tercih edenlerden biriyim. tabii ki bazen işte çalışan insanlar bilgisayar başında olmak zorunda ve gerçekten gözlerinin nasıl bozulmadığını anlamıyorum. gerçekten benim gün içerisinde en fazla 2 saat kadar bilgisayar başında kalıyorum fakat gözlerim inanılmaz derecede acıyor ve kanlanmaya başlıyor. o yüzden yakın zamanda doktora gitmem gerektiğini biliyorum en azından yakın gözlüğü tarzı bir şey vermesi gerekiyor. eğer gitmezsem gerçekten gözlerim ilerleyen zamanlarda büyük sıkıntı yaratabilir. gene de bilgisayar başında film izlerken veya da şarkı dinlerken açmayı tercih ediyorum. çünkü hiçbir şekilde yapılacak bir şey yok ve oyunda kolay kolay oynamıyorum. ama bazı insanlar gerçekten bilgisayar başında çok vakit öldürüyorlar ve ben onları hiçbir şekilde anlamıyorum. özellikle çocukların bilgisayar oyunları üzerinde çok durduklarını ve hiçbir şekilde müdahale etmese kalkmayacaklar yani. tabii ki bunlar gerçekten çok zararlı şeyler olduğunu düşünüyoruz. teknolojinin gelişmesi bir yandan kötü bir yandan iyi olduğunu düşünen insanlar var. inşallah sağlık sorunları çıkmadığı sürece hiçbir sıkıntı yaşamaz arama ya da bu konuda dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. bilgisayarın ekran parlayıcı sı oldukça yüksek olduğu için gözleri tamamen bozabilir ve gözleri dinlendirmek için gözlük alınması gerektiğini düşünüyorum. eğer bunlar yaptırırsa hiçbir sıkıntı olmadan bilgisayar kullanılmaya devam edilir.