0

evet çok özlüyorum eskiden sanki dürüstlük daha çoktu ya da belki bana öyle geliyordur. dürüstlük gerçekten de özlenen bir danranış çünkü günümüzde mumla arıyoruz bunu açıkcası. o kadar insana var ki bu dünya da yalana o kadar alışmışız ki çocuklarımız bile böyle yetişir oluyor. dürüstlğk gerçekten zor eskidi gibi de kalmamış kimse de illaki istisnalar vardır ama özlüyor insan dürüst olmayı biz bile ne kadar dürüstüz ki bunu bir düşünmek ve sorgulamak lazım yeterince dürüstüz desek bile yalan söylemiş oluruz

0

hepimiz özlüyoruz bi yandanda hepimiz düristğz ama dünya şartları insanlsrın dürüstiüğünden ödün vermesime neden oluyor

0

gerçekten dürüst insanlar özledim. yakın zamanda bir tanıdığım insanların artık gerçekten nasıl bir karaktere sahip olduklarını çözemiyorum demişti.bende kendisine bu konuda haklısın demiştim çünkü insanlar artık o kadar karmaşık bir şekilde bir davranış örüntüsüne sahipler ki, davranışlarında artık tutarlılık yok ve bu da insanın karşısındaki birey a güvenmesi konusunda ciddi sıkıntılar ve soru işaretleri oluşturuyor. oysa ki sağlıklı ve düzgün bir iletişimi ilk şartı karşılıklı güven ve doğru ifade edebilme durumudur. sanırım bunda hayatımızdaki her şeyin maddiyatta bağlanması çok ciddi etkenlerden birisi. çünkü insanlar artık hiçbir şekilde çıkar amaçsız bir davranışta bulunmuyor , muhakkak karşılığını bekliyor.

0

sadece ülkemizde değil dünyada dürüst insan sayısı giderek azalıyor maalesef hepimiz dürüst insana hasret kaldık her anlamda hem arkadaşlık hem eş dost herkes çıkarcı sevdiğini söyleyen ama aslında tamamen çıkarları için hareket eden insanlar olmuş bu durum artık benim çok canımı sıkıyor gerçekten dürüst bir insan istiyorum hayatımda ama öyle biri kalmadı ya da bize denk gelmiyor

0

benim etrafımda tek tük olsa da biraz dürüst insan var o yüzden pek bir özlemim yok ben dürüst olduğum sürece etrafındaki insanlar da bana karşı dürüst oluyor benim için karşılıklı olan ilişkiler önemli ben bir kişiye nasıl davraniyorsam o kişiden aynı davranışları sergilemesini beklerim

0

dürüst insanları soyu tükenmiş bir ırk gibi birşey, hem dürüst insanları kim özlemedi ki bu devirde?.herkes özledi dürüst insanları, dürüst insanlar kalbi temiz vicdan muhasebesi yaka yaka rüyaları kaçıran kabus gibi arıyan insan hakkını yerde bırakmayan insanlardır ve iki yüzlü insanların sonu bir türlü gelmedi maalesef.bizi de zaten adam akıllı kimseler bulmaz, hiç kimseye güvenmiyorum sevdiğim hariç ve toplum içinde insanlar birbirlerine endişe kuşku ile bakıyorlar bunun sebebini uzakta aramamak lazım.güveni kaybettin bulması zor, insanlardan soğuyan bir insan deniz kıyısına yerleşmiş düşünün artık.dürüst insan olsun canımı yesin derler, herkesin ağzından çıkan yeminlere bile inanmak gelmiyor içimden çünkü o insan da saflığımdan ödün verip kandıracak biraz daha iyi niyetli olursam ve bu yüzden herkes herkesle mesafeli koşullarda yaşamını sürdürüyor çok yakın iki dost olsa bile.

0

evet özledik tabı ondan artık evlenmeyi korkuyoruz be erkek olduğumuz halde

1

evet dürüst insanları ben de gerçekten çok özledim çünkü etrafımızda çok fazla yalancı ve iki yüzlü insanlar dolu. bu kişiler gerçekten çoğu zaman o kadar güzel rol yapabiliyorlar ki kimin dürüst kimin iki yüzlü olduğunu asla anlayamıyoruz. insanlar bir gün ak dediğine ertesi gün kara diye biliyorlar gerçekten düşünceleri neye göre bu kadar hızlı değişiyor nelerden bu kadar etkileniyorlar ya da ne için yalan söylemeye başvuruyorlar gerçekten anlamış değilim. bu yüzden hayatımda gerçekten söylediği her söz en koşulsuz inanma bileceğim ve güvenebileceğim bir insan olmasını gerçekten çok arzu ederdim bu şekilde insanları eskiden daha fazla hayatımızda bula biliyorduk. ancak son dönemlerde gerçekten böyle bir insan bulmak çok büyük bir lütuf haline geldi. hayatında bu şekilde dürüst insanlar gerçekten bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda az. yalan söylememek ve her durumda dürüst olmak çok büyük bir erdemdir ve maalesef ki insanlar bu erdemden yoksun bir şekilde yetiştiriyorlar. dürüst olmak aileden gelen bir şeydir ve aile terbiyesi ile alakalı bir durumdur aileleri tarafından her zaman açık sözlü ve dürüst bir şekilde yetiştirilen çocuklar ilerleyen dönemlerde kesinlikle yalana başvurmayan samimi insanlar olacaklardır. bunun için dürüst insanları fazlaca özlemek istemiyorsak bizim de üzerimize görevler düşüyor. ileride çocuk sahibi olduğumuzda ya da şu anda çocuğumuz varsa onları gerçekten güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirmeye çalışmalıyız ki onlarda büyüdükleri zaman bizden gördüklerini kendi çocuklarına aşılayabilirsinler ve yeni nesiller de çok daha dürüst insanlar türeyebilsin.

1

"dürüstlük pahalı mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz." diye balzac'ın söylediği bilinen bir sözü vardır. benim hayatımın ilk prensibidir, dürüst olmak.
her yaşımda dürüst olmam bana öğretildi. bedeli ne olursa olsun yalan söylemeyeceksiniz doktrini ile yetiştirildim. bende çocuklarıma bunu öğrettim. dürüst olun, insan olun bu hayatın içinde. bir farkınız olsun dedim. insanların pek çoğu dürüstüm dese de.. lafta kalıyor maalesef.

0

yani ben kendim 24 yaşındayım ben her zaman dürüst oldum. insanların yüzüne dobra dobra konuştum ama ben şu 24 yaşıma kadar daha bir tane bile dürüst insan göremedim maalesef. yani bence bu dünyada dürüst insan bulmak çok zor gibime geliyor. çünkü herkes yalancı olmuş, yalanı sever olmuş, yani kendilerine hobi haline getirmişler diyebilirim.

0

evet dürüst insanları çok özledim. içi dışı bir olan insanları çok özledim. gerçekten de şimdiki insanlar sürekli yalan söylemenin peşinde 10 lafından biri yalan oluyor herkesin.. halbuki dürüstlük en güzel erdemdir.. o yüzden dürüst olmamız gerektiğini düşünüyorum yani ben.. yalan söyleyerek nereye varabilirsiniz ki yalan söyleyen insanın yalanı mutlaka ortaya çıkıyor ya size zararı oluyor.. halbuki dürüst olsanız hiçbir zaman yalanım ortaya çıkacak mı diye düşünmezsiniz. atalarımızın da dediği gibi; yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış dürüst olun kötü bir şey yapmış olsanız da söyleyin. en azından içiniz rahat olsun kalbiniz rahat olsun ve insanlar size güvenebilsin. insanlar tarafından güvenilir olmayan biri olmak çok kötü bir şey bu da tabii ki bizim elimizde yalan söylemek de bizim elimizde dürüst olmak da bizim elimizde herkes kendi karakterini gösteriyor.