0

ben çok dürüst biriyim diyen kişi dürüst müdür gerçekten?

psikoloji bilimi açısından

8 cevap
0

kişilikten kişiliğe değişir ben ne dürüst insanlar tanıdım arkamdan vurdular beni yarı yolda bıraktılar herkese çok fazla güvenme.

0

günümüzde dürüst insan az bulunuyor çok nadir artık ben dürüstüm diyenr şüpheyle bakarım

0

dürüst olan kişi kendini övmez, düristlüğünden bhsetmez ahsediyorsa sıkınntı vardır zaten herşey kişinin hal hareket tavırlarından belli olur

0

hayır ben çok dürüst biriyim derken bile insan yalan söyleyebilir. her dürüst insan dürüst olmuyor. hayatta mutlaka söylemiş olduğumuz yalanlar ayağımıza dolanan şeyler olmuştur. kimse dört dörtlük değil kimse tam anlamıyla masuma değil. insanlar mecburiyetten bile olsa yalan söylemek durumunda kalabiliyor. bir insan ben hayatım boyunda dürüst oldum yalan söylemedim onu bunu yapmadım vs. dese ben inanamam şahsen. bçmutlaka yalan da söylemiştir. dürüst olmadığı zamanlar da olmuştur. genel olarak kişilik bakımından çoğu konu da dürüstlük göstermiş olabilir bu ayrı konu ama hiç yapmadım etmedim demek bana samimi gelmiyor açık konuşmak gerekirse.

0

dürüst olan birisini tanımadigimiz için onuda hangi amaçla söylemistir oda önemli.ama hani bunu desede kasıt olcagini sanmıyorum bir insan eger dogruysa dogruyum der tabiki bence dürüstür.

0

değildir.çünkü dürüst olan kişi kendini kanıtlamaya çalışmaz zaten dürüst ise çevresindekiler zamanla farkedicektir bunu.

0

bunun cevabını bilemeyiz belki tahmin edilebilir. ama benim görüşüm iyi mal reklama gerek duymaz o yüzden bunu söyleyenller hakkında ki ön yargılarım pek iyi değildir.

1

belki evet, belki de hayır.
her insanin kendini ifade ediş biçimi farklıdır.
kimisi yalanlarını bastırmak için doğruymuş gibi sürekli anlatır.
kimi doğru olanı ifade etmekte bile zorlanır.
iyi rol yapan insandan korkarım.