0

evet daha önce kumbaram vardı ve açtığımda bı 300 tlm olmuştu çok faydalı kumbara tutmak ama şuan yapamıyorum maalesef

0

evet kullaniyordum eskiden.. ama simdi daha toplamiyorum..parami hep harciyorum maalesef.. kizim kucuk her sey istiyor..

0

kumbara kullanıyorum parayı biriktiriyorum ama o parayı tümletirken para bitiyo nasıl olduğun bilmiyorum ama her para biriktirme girişimimde aynı şey oluyor o yüzden bende biriktirmiyorum unutacağım bi yere koyuyorum mesela anıları falan biriktirdiğim bir kutum var içine koyuyorum bir şeyi kontrol etmek için veya bir şeye bakma için kutuyu açtığımda parayı görüp seviniyorum falan en sevdiğim aktivite heralde odur kendi içimde neler yaşıyomuşum meğer ya

0

kumbaram benim el yapımıdır.kendim yaptım.yoğurt kabının üstünü kağıtla kapattım ve onun ortasını deldim.oradan atıyorum paramı.o şekilde biriktiriyorum evet.güzel de birikiyor.

0

evet kumbara kullanıp para biriktirdim bunu çocukken de yaptım şu an yetişkin bir birey olamama rağmen hala bozuk paralarını kumbaraya atarım aylık açmam ama yıl sonunda açıp sayarım.

0

para biriktirmemde ama bozuk paralarcşn bi kumbaram var her gun bozuk para koyarım 1 2 hafta sonra baya para bırıktırmiş oluyorum sonra onu tumletiyorum gerı dönüşüm gıbı oluyor benımki

0

evet 2 hafta önce kumbara aldım ve para biriktirmeye başladım. hatta bu oyundan kazandığım paraları da hiç harcamadan kumbarama atmayı düşünüyorum. inşallah bayağı bir para biriktirebilirsem telefonumu değiştirmek istiyorum. yani kumbarayı alırken ki amacım buydu inşallah başarabilirim.

0

ben hiç biriktiremiyorum hayat standartları yüzünden bir türlü para biriktiremiyorum

0

çocukken tam 320 ytl yapmıştım en mutlu insan bendim sanki

0

küçükken kumbaram vardı ve çok güzel oluyordu içinde ne kadar olduğunu bilmeden açıyorsun.insana çok büyük keyif veriyordu sonrasında tabii küçükken o yapmış olduğumuz birikimler ,zamanla artık bankalarda tutulmaya başlandı hala da öyle yapıyorum ama yinede evde küçük bir kumbaram var.bozuk paraları koyduğum aradada ihtiyacım olduğu zaman küçük çaplı ihtiyaçlarım olduğunda içinden bozuklardan alıyorum.küçük bir hobi diyebiliriz buna.

0

evet kumbara kullanmışlığım var gerçekten güzel oluyor bir anda açınca insan mutlu oluyor.

0

küçükken yaptığım bişeydi artık biriktirmiyorum bankaya yatırıyorum

0

evet biz her ay bor büyük bir küçük kumbara alıyoruz. büyük olana eşimin dükkan kirası için belli miktarpara atatıyoruz her gün küçük olana ise eşim dükkanda bir liralarini atıyor ihtiyaç duyduğumuz da yani her ay kesin açıyoruz tekrar sıfırdan gene başlıyoruz yapmaya .

0

en son kumbara ile birikim yapmak istediğimde 500 tl birikim yaptım. fakat ondan sonra kumbara ile ilgili bir hedefim olmadı.

0

evet kumbara kullanıp küçükken daha çok yapmıştım tabii ki de ama şimdi yapmıyorum bilmiyorum herhalde cüzdana koydum için genellikle paralarımı o yüzden kumbara genellikle para biriktiremiyorum kumbarada.küçükken çok yapardım para biriktirdim kumbaranın içine gerçekten bayağı olmuştu bayağı bir biriktirmiştim neredeyse 50 tl biriktirmiştim daha sonrasından anneme vermiştim.

0

hayır ben kumbara kullanmıyorum ve para biriktiriyorum çünkü sabırsızlanıyorum hemen kumbarayı açıyorum sabırsız bir insan olduğum için kumbarayi kullanmiyorum. ama burasida birnevi kumbara sayilir.