0

tabi ki doğru değil ama güzel şeyler soylendigindw yalan da olsa insan mutlu oluyor. fala inanma falsizda kalma

1

kahve falı ve diğer fallar için inandığım fala inanma, falsız da kalma sözüdür.
inanmam, ama nedense dışarıda arkadaşlarıma gittiğimde kahve içilince, bir arkadaşımız var o bakmayı bilir ve herkes sıraya dizilir onu dinlemek için. bildiğini düşünmüyorum, bizleri az çok tanıdığı için, nabza göre şerbet vermek diyelim, eğlencesine işte.
ama yıllar evvel bir arkadaşım vardı, kulakları çınlasın asuman adında. bir başçavuşun eşi idi. onunla tanıştığımızda çevredekilerin ona hep kahve falı baktırma telaşını fark ederdim. bir gün ona bana da bakar mısın dediğimde bana şunu dedi. nurdan ben böyle bakarsam atıyorum gidiyor, ama ben sana yap bir kahve falına bakacağım dersem o zaman sana gerçekleri derim dedi. tamam dedim, aradan epey bir zaman geçti, bir gün bana geldi ve yap bir kahvede şimdi bakayım falına dedi. yaptım, içtik ve bana bakmaya başladı. o sıra ben büyük oğlumdan evvel geçirdiğim düşük için hamileyim ve bunu bir tek eşim ve ben biliyoruz bir de ailelerimiz. ailelerimizi zaten tanımıyor. bana baktı, sende bir çocuk olayı var ama bu gerçekleşmeyecek, ama üzülme 3-4 ay sonra yeniden gebe kalacaksın dedi. ben o an şoktayım. bildiğine mi sevinsem, dediğinin bende yarattığı endişe ve üzüntüye mi bilmiyorum. hakikaten o bebeğim hayata tutunamadı ve ben kürtaj oldum. ondan sonra asuman'a dedim eve geldiğimde, sen bildin. ve 3 ay sonra büyük oğluma hamile kaldım. şükür onu sağlıkla dünyaya getirdim. asuman mı? yıllardır görmüyorum ama o süreçten 2-3 yıl sonra fal bakmaya tövbe etmiş olduğundan bahsetmişti ona gittiğimizde arkadaşlarla bana. kulakları çınlasın.

1

hani fala inanma, falsız da kalma demişler. bence kolay inanmamak lazım baktırabilir
ama normalde dinimizde baktırmak da günah ,fala inanmak daha daha günah. hani bana fal bak durabilirim ama hiçbir şekilde inanmıyorum ama şöyle bir şey var. şeytan vesvese verdi için bazıları gerçekten de tutuyor ama gelecek için değil tabii ki de geçmiş için sonuçta şeytan insan oğlunun damarlarına kadar girdiği için her türlü onu kandırabiliyor. hani inanan insan gerçekten de çok ama dediğim gibi ben inanmıyorum ama falsız da kalmıyorum hiçbir şekilde.

0

bence biraz doğruluk payı var ama fazla inanmamakta lazım

0

ben inanmıyorum doğruluğuna sadece psikolojikmen etkiliyorlar seni sende ona göre yönlendiriyorsun hayatını.