1

arkadaşlığın bir sürü çeşidi var. okul arkadaşlığı, iş arkadaşlığı, oyun arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı, çocukken bile bu kıskançlıklar oluyordu. şimdi rekabetin olduğu okul ve iş yaşamında daha çok oluyor bu kıskançlıklar. oysa arkadaşlar birbirlerinin başarısını paylaşabiliyorsa ve kutlayabiliyorsa arkadaştırlar.

ancak günümüzde sosyal medyanın bunu daha da artırdığını düşünüyorum. kıskançlıklar ve hasetlikler diz boyu. herkes onda var bende yok havasında. kıyasıya rekabet hiçbir alanda bitmiyor arkadaşlık da bu alanlardan biri.

tabii bu bahsettiğim dostluklar arasında pek olmuyor, daha doğrusu olmamalı.

0

arkadaşlar arasında kesinlikle kıskançlıklar oluyor. bunun sebebi de hayatımızdaki insanların sadece birini sevmelerini istememiz ve arzu etmemizdir. bizim iyi anlaştığımız ve çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı başkasıyla da iyi anlaşırken gördüğümüz zaman kıskançlık krizlerine girebiliyoruz zaman zaman. ancak hiç kimsenin hayatında sadece biz olamayız tabii ki başka insanlarla da iyi anlaşabilirler bu konuda anlayış göstermek zorundayız. çünkü bizim de hayatımız da sadece tek bir insana yer yok çok fazla insanla arkadaşlık kurup dostluklar edinebiliriz.
o yüzden hayatımızdaki arkadaşlarımızı da kendimizi düşünerek onların da bizden başka arkadaşları olabileceğini bilmeliyiz.
ayrıca kıskançlık gerçekten çok kötü bir huydur. sürekli olarak birilerini kıskanarak hiçbir yere varamayız. arkadaşımız olsun sevgilimiz olsun aşırı derecede kıskandığını zaman onları fazlaca boğar ve kendimizden uzaklaştırırız. bu yüzden ikimizde her ne kadar kötü bir niyet olmasa da kıskandığımı zaman bunun dozajını çok iyi bir şekilde ayarlamalıyız ve insanlara hayatı zindan etmemeliyiz. çünkü herkesin bizden başka da bir hayatı vardır bunu unutmadan yaşamalı sadece rahatsız olduğumuz bir durum varsa ve ihmal edildiğimizi düşünüyorsak eğer duygularımızı zaten çok yakın arkadaşımız olan kişiye gayet rahatlıkla açıklayabiliriz. rahatsız olduğumuz konuları arkadaşlarımıza söylemekten çekinmemeliyiz. eğer onlar da bize gerçekten değer veriyorlarsa zaten yapmış oldukları yanlış davranış ve tavırları düzeltme yoluna gidecekler ve bizim gönlümüze almaya çalışacaklardır.

0

çok arkadaşım var ve bugüne kadar hiç kıskanmadim aksine iyi olduklarını görünce daha çok mutlu oldum hep . zaten kıskanma varsa ortada arkadaşlık yoktur bence ben kiskanmayi çok gereksiz buluyorum.herkesin hayat saşartları aynı olmaz sonunda. başarılı bir is yaptıkları zaman gurur bile duyuyorum onlarla .allah herkesin gönlüne göre verirmis.

0

vallahi eğer arkadaşlar arasında kıskançlık varsa o ilişkinin adı arkadaşlık değil de düşmanlıktır bana göre. çünkü bir insan arkadaşını kıskanırsa ondan size ne dost, olur ne de kardeş olur. ondan size sadece düşman olur size kıskanmayan insanlarda sizin her halnize mutlu olan insanlarla ben mutluluğunuzu sevinen üzüntünüzü üzülen insanlarla dost olun arkadaş olun. ama bu zamanda dost bulmak arkadaş bulmak da çok zor gerçekten. ama benim çok şükür ki birkaç tane çok samimi dostlarım var. beni kıskanmazlar ben de onları kıskanmam asıl dostluk asıl sevgi budur. yani birbirini kıskanan arkadaşlar varsa bence arkadaşlığımızı bitirdin derim daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.