0

sağlık açısından besinler önemli olmaz mı hiç.yediğimiz ürünler organik olmalı.öyle hazır gıdalar tüketmemeliyiz.dengeli beslenilmeli.yani her çeşit besinden tüketmeliyiz.her gün sebze veya proteinli besinler olmaz.bunları dengelemeliyiz.bolca yeşillik tükete biliriz.her türlü vitamini alamalıyız.karbonhidratları almalıyız.yoğurt süt her gün almalıyız.birde kış aylarında c vitaminli meyveleri çok tüketmeliyiz.

1

sağlığımızın bozulmaması, gelişimimiz için yediklerimizin çok önemi vardır. ama bu konuda gerçekten doğru bilgiye sahip olmamız gerekir.
zira baktığımızda özellikle internetteki paylaşımlardan, bir yiyeceğin bir gün faydalı ise bir zaman sonra zararlı olduğunu da okuyabiliyoruz.
vitaminleri iyi bilmemiz gerekir diyorum. besinlerin kalori değerlerini de az çok bilir isek, obeziteye davetiye de çıkarmamış oluruz.
sağlık için her gün yeterli protein almayı da ihmal etmemeliyiz. gdo'lu yiyeceklerden, glikozdan uzak durmalıyız.

1

yani sağlık açısından tüm besinlerin tabii ki de önemi var. eğer sağlıklı olmak istiyorsa bir insan sebze, meyve gibi şeyler yemesi lazım, yani tüketmemiz lazım. normalde benim sebze ile falan hiçbir şekilde aram yok. ben genellikle protein tüketiyorum yani et, tavuk çocukluğumdan beri sebze yemedim yemiyorum. sadece bir yediğim sebze, ıspanak var. aslında yemem lazım hani şu an belki hiç bir şekilde sağlık sorunu yaşamıyor olabilirim ama ileride ne göstereceği belli olmaz. zaten tüm hastalıklarda ileri yaşlardan sonra meydana geliyor ama dediğim gibi sağlıklı olan ve faydalı olan besinleri tüketmemiz lazım sağlığımız açısından.

0

tabiki onemlidir. yesillik yemek lazim. sebze tuketmek lazim. cok sekerli seyler yememeliyiz. elimizden geldigince sekeri az kullanmaliyiz. tuzuda cok tuketmemeliyiz. herseyi olculu kullanmaliyiz. kepekli yulafli ekmek yemek daha faydalidir normal ekmek yemekten. daha sonra sut urunleri tuketmeliyiz. her sabah bir tabak yogurt yemeliyiz gercektende cok faydasi varmis.