0

okumak çok yararlıdır. hem kişinin dilini geliştirir hem okuma şeklini geliştirir hemde yeni bilgiler ogrenmesine yardımcı olur ama malesef günümüzde okuma oranı çok düşük. onun yerine sosyal medyada saatler harcamayı tercih ediyor insanlar .

0

okumak insanı elbette geliştirir.ama okuduğunuzdan ne anladınız,okuduğunuzu anladınız mı?bunlar önemli.şöyle bir söz vardır cahil dostum olacağına ,okumuş düşmanım olsun,tabii istisnalar olacaktır.buda insanın yetiştiği yerlerle aile terbiyesiyle alakalıdır.kültürle alakalıdır.bu düşünürler, bilim adamları ,bilginler,nasıl yetiştiriyor sizce kendilerini .okuyarak tabii.yok efendim okumak neymiş okuyunca adam mı olunur,işte ben okumadım kendimi geliştirdim bunlar cahillerin kendilerini avutmasıdır.illa ki okumak gerekir.haa okuyanların hepsi iyi insan mı?değil tabii.ama okumadan hiç olunmuyor.

1

okuma bir insanı hem geliştirir ,hem de geliştirmez. hani ben ne okuyanlar gördüm cahil gibi davranan, ne cahiller gördüm sanki okumuş gibi davranıyorlar. yani bir laf vardır. akıl yaşta değil, her zaman baştadır. hani insanlar okuyor ama bazıları gerçekten boşa okuyor. mesela kim milyoner olmak ister yarışmasında çok görüyoruz. hepsi üniversite öğrencisi ama gel gelelim bir 2 soruda hemen eğleniyorlar, cahil bir insan gidiyor iş hayatı boyunca okumamış ama kadın 30 milyar, 60 milyara kadar çıkıyor. yani bence bunun okuma ile alakası yok diye düşünüyorum. insan kendini gezerek de, bilgi edinerek de geliştirebilir. hani okuyan insanların dışında hakaret etmek istemem ama gerçekten günümüzde artık insanlar okumak istemiyor bile bıkıyor ,yani çok çabuk sıkılıyorlar. hani bence derslerine kendilerine verseler en azından gelişmiş olacak. ben olgun bir şekilde davranacaklar ama istediğin gibi günümüzde ben gerçekten göremedim varsa tek türk'tür insan okumak istiyorsa kendini geliştirmek istiyorsa, çaba sarf edecek. ondan dolayı bence gelişmek için okuma ile hiçbir alakası yok benim gözümde ben ortaokul mezunuyum ama ben kendimi bayağı bir geliştirdiğime inanıyorum.

0

tabikide geliştirir yeni bi boyut yeni bi yaşam yeni bi kazanç