0

karşılıksız yapılan iyilikler insanı mutlu eder veren el üstündür

0

iyilik yapmak insanı mutlu ediyor.plesebo etkisi denen bir şey var.tavırlar olaylar birbirini tetikliyor.iyi olduğunun iyilik yaptığını düşünen birinin huzuru keyfi yanındakilere de yansıyor.yalnız olmadığını bilmek başkaları için güzel şeyler yapmak kendimizi değerli kılıyor.bir başkasının bize iyilik yapmasının kapısını açıyor.

1

yani belki evladımı konuşmak istiyorum. diğerleri hakkında bir fazla fikrim yok. zaten ben iyilik yapınca evet ben mutlu oluyorum ama iyilik yapacağım insanlar var, yapmayacağım insanlar var. aslında normalde herkese iyilik yapmayı severim ama kin gittiğim insanlar hiçbir zaman iyilik yapmam ama diğer insanlara iyilik yaptığında mutlu mu oluyor mu ? onu bizler bilemeyiz. bizler sadece kendi hakkımızda konuşabiliriz.

0

insana göre değişiyor bu olay bence. misal ben iyilik yapsam çok mutlu olurum. karşımdaki insanı mutlu görünce ayrı bir mutluluk gelir bana . ama bazı insanlar sırf show yapmak için iyilik yapıyor ve bundan duydukları mutluluk karşısındakini mutlu ettiği için değil millet onu alkisladigi için. ben sevmiyorum öyle şeyleri iyilik yap içinde kalsın bunu show kaynağı olarak kullaninca o zaten iyilik olmaktan çıkıyor daha çok ihtiyaçi olup yardımcı olduğun kişiyi küçük durumuna düşürüyor.