0

yemeğe göre değişiyor tabi ama gerçekten bir yemek ne kadar kısık ateşte yavas yavas piserse o kadar güzel oluyor bence. özellikle sobalı evse o sobada pişen yemek apayrı bir güzel oluyor tadından yenmez . ama benim öyle bir imkanım yok malesef olanlar çok şanslı ben onların yerinde olsam hergün yemeği mi sobada yapardım valla .

1

yemek kısık ateşte ve uzun süre pişerse lezzetli olur denilir. hızlı pişen yemeğin lezzeti yavaş pişen yemekle kıyaslanamaz. her yemeğin de farklı pişme süresi vardır. kimisi düdüklü tencere kullanarak bu süreyi kısaltır. hem enerji açısından hem zaman açısından tasarruf sağlanmış olur. ben düdüklü tencereden korktuğum için kullanamıyorum. yoksa mutfakta çok faydalı bir araç. günümüzde hız önemli kimsenin uzun zamanı yok. hayat çok hızlı biz de ona uyum sağlamak için yemekleri hızlı pişirmek zorundayız.

0

yani ben normalde yemek pişirirken hiçbir şekilde süre tutmuyorumm kendini göz kararında karar veren bir insanım ve 13 yaşımdan beri de yemek yapıyorum. bazı insanlar süre yani saat tutabiliyor ama ben de öyle bir huyum yok de benim yemeklerim de gerçekten de çok lezzetli oluyor süre tutmama rağmen çünkü pişip pişmediğini çok iyi anlıyorum. herkes yemek yapabilir ama lezzetli yapamaz. yemek yapmak bence bir sanattır. ondan dolayı ben süre hiçbir zaman tutmadım, tutmam da.

0

belirsiz tutulmuş sürelerde yemeğin tadı ve kıvamı bozulabilir onun için ne yaparsak yapalım süre tutmalıyız.