0

yeterince balık tüketmeyerek b12 vitamin eksikliği oluşur.

0

unutkanlık genellikle b12 vitamin eksikliğinden olur. normalde doktorlar zaten b12 vitamini devamlı içilmesini söylüyor. çünkü bende de unutkanlık var gerçekten de doğumdan sonra başladı. b12 vitamini kullandım. ben kendim hap içemiyorum diye bıraktım ve gün şu an gene aynı sorunu yaşıyorum. hani insan yorgun olduğunda, uykusuz olduğunda, kafasını bir şey vermediğinde bile unutkanlık yapabiliyor. eğer bu devamlı olan bir şeyse doktora gidilmesi lazım başka nedenleri de olabilir. allah korusun yani kendini düşünüp doktora gitmesi lazım bazı insanlar alkol, uyuşturucu, sigara içtiğinde bile hafızasını kaybedebiliyor, gerçekten de oluyor. yani özellikle alkol ve uyuşturucu unutkanlık yapar insanda hani zararlı yiyecekleri yememesi lazım özellikle unutkan olmaması için ceviz yiyebilir. ceviz gerçekten daha hafızayı güçlendiriyor. anca ona bu şekil tavsiye edebilirim. dediğim gibi unutkanlığın nedenleri bunlar eğer devamlı oluyorsa doktora gitmesi lazım ki; en azından ne olduğu anlaşılsın.

1

son zamanlarda unutkanlığın temel sebebi genellikle b12 vitamini eksikliğinin olmasıdır. bu vitamin vücudumuzda eksik olduğu zaman fazlaca unutkanlık sorunu yaşıyoruz.
ayrıca bunun dışında insanların psikolojileri bozuk olması ve psikolojik rahatsızlıklar geçirmeleri depresyon gibi büyük psikolojik problemlerin içerisine girmeleri nedeni ile de kafaları sürekli olarak insanların başka yerde olmuş olduğu için unutkanlık sorunu sıkça karşılaştıkları bir sorundur.
ayrıca bazen ortada hiçbir sebep yokken psikolojik ya da fiziksel herhangi bir rahatsızlığa sahip olmasak dahi gün içerisinde sürekli olarak bazı şeyleri unutabiliyoruz. bunun sebebi de hayatımızda çok fazla kafanızı meşgul eden şeyler olmasıdır. bana göre insanların son zamanlarda sürekli olarak unutkanlık şikayeti ile doktora gitmelerini büyük bir nedeni hayat telaşı bundan başka bir şey değildir. çünkü insanlar gün içerisinde hem çalışıyorlar hem evlerini düşünüyorlar. eğer bir kadınsa bu kişi hem çocuklarına zaman ayırmak zorunda ,evin işlerini yapmak zorunda ,kafasında o kadar çok iş oluyor ki sürekli bir şeyleri planlama ihtiyacı hissediyorlar ve bu hayat yoğunluğu içerisinde de insanlar bazı şeyleri ya gözden kaçırıyorlar ya da daha önemli konulara yoğunlaştıkları için başka şeyleri kolaylıkla unutabilecek hale geliyorlar. o yüzden bana göre son zamanlardaki ve unutkanlık artışlarının sebebi kesinlikle insanların kendilerini ayıracakları vakitlerin gitgide kısa olmasından dolayıdır.bir rahatsızlıkları yoksa eğer başka da herhangi bir sebebi olamaz. o yüzden sormuş olduğunuz sorunun nedenini yani unutkanlığın temel sebebi olarak ,ben yoğun hayat temposunu ve telaşı olarak görüyorum.

0

unutkanlık varsa vitamin eksikliği nedeniyle olabilir. bol bol ceviz yemek ve kitap okuyup hafızayı güçlendirmek lazım.

0

unutkanlığın en temel sebebi bana göre günlük hayatta fazla kitap okunmadığı için olabilir. çünkü kelime hazinesini oldukça kuvvetli tutuyor.