0

yatırım yapardım çünkü para dediğin kolay tükenir bi kısmını harcar diğer kısmını da ileriyi düşünerek yatırım yapardım bitcoin yada alt coinlere yada kurlara.

0

şuan elimde yüklü bir para olsa borcumu kapatır eve çıkardım evimin eşyalarını alırdım motor alırdım bütün eksiklerimi hallederdim ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım ederdim

0

neler yapmazdımki. borcu olanlara dağıtırdım çok şey yapardım ama malesef yok.

0

yüklü bir miktar paranın ne kadar olduguna baglı ama yinede söyleyelim öncelikle kendi özel ihtiyaclarımi onlari alirdim telefon araba giyisi daha sonra ailemin borclarini oderdim yeni bir ev alirdim diger ihtiyaclarini giderirdim ondan sonrada o parayı yatırım amaçlı kullanırdım. ya ev satin alip kirasiyla kar elde ederdim ya bir yere ortak olurdum. bankaya yayirmazdim haram ise gerek yok gerci bu yuklu miktar paranın da nerden geldiği belli degil ama olsun. iste yatirimi yapip kendimi bur nevi garantiye aldiktan sonra o karlarla dunyayi gezerdim,ihtiyac sahiplerine dagitirdim, yerdim, icerdim....daha bir suru şey iste o kârların hepsini kullanir hayatima bakardim.

0

elimde yüklü bi miktar param olsa işimi geliştirir yada bi avm satın alır dukkanları kiraya verirdim

0

elimde yüklü miktarda para olursa öncelikle yardıma ihtiyaç olanlara yardım ederdim.ve daha sonra köy olan yerlerde okul açarım ve herkes okula gider ve rahatlar ve daha sonra mağazaya gidip kendime bir sürü elbise alırım ve bazılarını kendim için bazılarını ihtiyaçlarına veririm ve uçaktan tüm çocuklara eşya alırım ve hepsini onlara atarım ve hem ben mutlu olurum hemde onlar mutlu olur ve sınava hazırlandığını için kendime arkadaşlarımdan bazılarılarına test kitabı alırım ve ders çalışıp.istediğimiz liseye gideriz ve sonra boğaz kenarında kendime bir tane ev alırım ve arabamı alırım hatta sınava çalıamama gerek yok direk paramı fazla harcamam özel okula giderim ve test kitabını da emine sude özlem irem esma nisa ya alırdım ve gayet de iyi olurdu ve tüm şehirleri gezerdim ve her yeri görürdüm.ve köylerinde birşey olmayan kişilerinde onların köylerini geliştirdim ve bunlardan bazılarını yapardım çünkü o kadar para olmaz bence...

1

şu anda elimizde olan paraya bağlı mesela benim hayalim bir ev almaktır ve kirada oturduğum için gerçekten kirada çok sıkıldım ve artık kendi evimin olmasını isterim eğer elimde yüklü bir para olsa öncelikle kendime bir ev alırdım eğer para kalsaydı ev dışında kendime küçük bir işyeri açacağım ve o iş yerinden güzel kazançlar elde edebilirim ama nerede o paralara geri o para elimde olsaydı şu anda burada satır satır yazarak kuruşlar toplayamazdım artık yüklü bir para elimde olmak hayal diyelim öyle bir para hiçbir zaman elime geçmeyeceğini biliyorum çünkü bizim evde sadece bir kişi çalışıyor ve asgari ücretle çalışıyor aldığı para bellidir başka bir yerden de gelirimiz olmadığı için ve malımız mülkümüz olmadığı için öyle yüklü bir para elime geçse vereceğini hiç inanmıyorum ama elimde geçseydi kendine bir ev alabilirdim yani.

0

simdi elime gecen miktara gore degisir. mesela bir daire, mustakil ev filan alacak kadsr yukluyse o para, direkt kendime ev alirdim. eger ev alacak kadar yeterli degilse guzel ulkemi gezerdim. yani dort bir yanindaki guzellikleri gormeyi cok istiyorum türkiye'nin. yani bunlsri yapqbilmrk icin elimize gecen parsnin miktari onrmli o yuzden.

0

şu an elimde yüklü miktarda bir para olsa öncelikle eşimin ailesine ve kendi aileme yardımda bulunurdu daha sonra bir arsa alıp üzerine zevkime göre bir ev yaptırır bahçeye de bir peyzaj mimarı da düzenletirdim.
hafız adaylarına yardımda bulunur kur'an kurslarına yardım ederdim yrıca kendim için işlek bir yerde bir dükkan satın alır ve kiralar dım sonuçta düzenli bir gelir herkese gerekli.

1

ilk önce evimi yenilerini ailemin yakınından bir ev alırdım ,içini yerleştirip sonrada ailemden durumu olmayan kişilere yardım ederdim biraziyla kalaninlada bankaya koyup çocukların için bankaya yatırdım.

0

bir karavan alıp tüm türkiye’yi karış karış gezerdim.

2

benim hayalleirmden biri kitabevi acmak. bir digeri guzel ulkemi karavanla gezmek... eger yuklu bir miktar para gecerse elime ilk karavan alip benzin gibi yeme icme gibi seylerin maliyetini ayirir geri kalanini yatirim amacli altin alirdim. turkiyeyi gezdikten sonra yaptigim yatirim amacli altinlarla kendimr kitabevi acardim.... sahaf olacsk benimki... ogrencilerinde rahatca kitqp alabileceği bir dukkan olacak... iki universite bitirip ogrencinin halinden anlamamak olmqz degil mi :)

1

yatırım yapardım örneğin spor tesisi açmak gibi yatırımlar

1

benim ruhum fakir o yüzden harcamayı da fazla bilmiyorum. öncelikle borcumu ödedim daha sonra kendime güzel şeyler alırdım ailemi rahat ettirirdim bir ev, araba alırdım kalan parayla da insanlara yardım etmeye başlardim ya da yatırım yapardım kendimi kurtarırım.

1

ilk yapacağım mikrofon almak olurdu :d sonra dağıt gerisini ihtiyaç sahiplerine fazlası zarar her şeyin.

2

kesinlikle önce gider bankadan aldığımız ihtiyaç kredisini kapatırdım. sonra evimi yenilerdim. evim var, eşya olarak demek istedim, daha yalın ve sade az eşya edinirdim. araba alırdım. oğluma d&r gibi bir kitap evi açardım.
yüklü derken bunları yapmaya yetecek kadarsa para tabii ki.