1

dert mi ? iç içe yaşıyoruz yarın nerden gelecek acaba daha gelmeyen ne kaldı diye düşünmekten uyuyamıyorum bile. hani 1 tane olsa eyvallah derim bir şekilde hallolur, 2 olsa gene aynı şekilde bir şekilde hallederiz diye ama bunun sayısı ne 1 ne 2 nede 3 gün geçtikçe daha da geliyor. uğraşmaktan yoruldum gerçekten, gücüm kalmadı işin içinden çıkamıyorum resmen, dört duvarla çevrili bir yerdeyim ve çıkış yolu arıyorum bulamıyorum yok yani denemediğim yol kalmadı, çalmadığım kapı kalmadı. doluya koyuyorum almıyor, boşa koyuyorum dolmuyor ne yapacağımı nasıl işin içinden kurtulacağımı bilmiyorum. o kadar çok içimde anlatacak şey biriktirdim ki, çevrem de 1 tane arkadaşım yok gurbet diye adlandıracağımız bir yerdeyim şuan. dışarı çıkmak gezmek istiyorum gezilecek yer yok, bir cafeye gidip oturmak istiyorum arkadaş yok, derdimi paylaşıp akıl almak istiyorum kimse yok nereye gitsem ne yapmaya kalksam olmuyor yani birde üstüne başka yerlerden gelen sıkıntılar, maddi konuda iyice bunalttı beni. ailem ile paylaşmak istiyorum durumu onların üzülmesin den korkuyorum anca işte böyle bir yer bulduğumda yazıyor az da olsa içimi ferahlatıyorum. yani sabredin prim, elimden gelen her yolu deniyorum yılmıyorum, sürekli deniyorum üstüne üstüne gidiyorum ama olmuyor hiç ilerlenen yol yok hep aynı yere geri dönüyorum ne bileyim olmuyor işte olmuyor dayanacak gücüm kalmadı sanki bıçak boğazımda nefesi mı kesti kesecek. nefes almaya ihtiyacım var şuan hemde çok o gün gelsin diye bekliyorum de o ışığında pek göremiyorum desem yeridir ne diyelim su akar yolunu bulur, gün doğmadan neler doğar.

1

dertsiz bir insan çıkar mı acaba burdakiler arasında o kadar çok varki yazmaya kalksam saatler alır oyyüzden benim dertlerim içimde kalsın bence . umarım herkesin dertleri birgün çözüm yolu bulur. elbet çözülür zatende işte zamanları var sabır gerekli birazda.

1

insan dertsiz olmaz. dertler insanı olgunlaştırır. insan büyüdükçe dertleri de büyük olmaktadır. dertler kimi insanı hemen yıldırırken, kimi insanlar dertler ile sürekli boğuşmaktadır. dertler ile boğuşmak gerekiyor. hemen pes etmemek gerekiyor. insanların dünyasında ümitsizlik bir hastalıktır. bu hastalık insanı zaten öldürmüştür. bir müslümanın yeise girmesine yer yoktur. yani ümitsizlik bir müslümanın kitabında yoktur. ümitsizlik hiç bir zaman yaşanmamalıdır. mutlaka ümitli yaşamak gerekiyor. ümit kesmek bize yakışmaz. unutmayalım ki, gecenin en karanlık anı, aydınlanan havanın ilk zamanlarıdır. kıştan sonra bahar gelir.

1

bu dünyada dert mi biter yol biter dert bitmez. insanların pek çoğunun derdi var anlatmakla bitmez. herkes burda anlatsa fermani kim verecek ki zaten tüm dertlerimizi sıkıntılarımızın diğer sorularda kullandığımız için bu soruya pek birşey kalmadı. allah büyük dertler verip derman aratmasin yeterki.