0

kış aylarında en çok tüketilmesi gereken meyveler mandalina portakal. limon, gibi c vitamini bol olan meyvelerdir.çünkü kışın soğuklarda çabuk hastalanıyor insan.solunum yolları rahatsızlığı grip ,nezle oluyor insan.bunlardan korunmak için c vitamini içeren meyveler tüketmeliyiz .kuru üzüm yemeliyiz.kuşburnu çayı tüketmeliyiz.

0

aslinda butun meyveler onemli vitaminler acisindan. ama portakal diyorum c vitamininden dolayi

0

kış aylarında gripten ve nezleden korunmak için genellikle c vitaminleri tüketilmelidir. kış aylarının vazgeçilmezi olan portakal ve mandalina oldukça faydalı bir meyvedir ve içerisinde c vitamini bulundurur.

0

yani normalde benim meyve ile falan hiçbir şekilde aram yoktur ama gene de az da olsa kış meyvesinden mandalina, portakal yemeye çalışıyorum az da olsa hani bazen yemediğim de falan suyun sıkıyorum. normalde dediğim gibi ben meyve yiyen birisi değilim. yediği meyveler sadece muz, ve kiv,i çilek, erik vardır. diğer meyvelerle hiçbir şekilde aram yok. hani gene de hasta olmamak için bence kışın tüm meyveleri tüketmemiz lazım sağlığımız açısından hani çok yemesek de az etsek bile sonuçta vitamin var. bence çok önemli mesela ben sevmediğim için eşim zorla bana yedirir. bende eskiden eser çok hasta olurdum bu aralar gerçekten de fazla hasta olmuyorum. çünkü meyvenin her zaman insan sağlığına faydası vardır ve tüm hastalıklardan korur dediğim gibi kış meyvesi, yaz meyvesi tüketmemiz lazım.

0

kış aylarında birçok meyvenin faydalı olduğunu biliyoruz. özellikle bazı rahatsızlıklardan bizi koruyan bildikleri için gün içerisinde oldukça tüketmemiz gerektiğini düşünüyorum. ne kadar bazı meyveleri sevmesek de onların suyunu tükettiğimiz zaman daha faydalı olduğunu düşünüyorum. kış mevsimindeki meyveleri hepsi vitamin deposu olduğunu ve bunları kullanırsak bazı hastalıklardan korunma bileceğimiz anlamına da geliyor. özellikle kış aylarında oldukça grip salgını olduğunu biliyoruz. gribe yakalanmamak için bu meyvelerden tükettiğimiz zaman kolay kolay yakalayacağımız anlamına da geliyor. yakalanırsak da yataklara düşmeden bir an önce kurtulabiliriz. vitamin deposu yüksek olan meyveler sağlığımız açısından en önemli faktörlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. bu mevsimde tüketebileceğimiz en önemli meyvelerden bazıları da nar ve portakal olduğunu düşünüyorum. çünkü bazı organlarımızı oldukça faydalı olduğunu ve kan yapma özellikleri mevcuttur. mevsiminde tüketilen meyveler oldukça bizim sağlığımızı daha iyi koruyacağını tahmin ediyorum. bu yüzden gün içerisinde bazen bu meyveleri tüketmeye çalışıyorum ya da en azından suyunu sıkıp içmeyi daha çok tercih ediyorum.