0

kış aylarında gribe yakalanmamak için giyinmemize dikkat etmeliyiz.özellikle dışarıya çıkarken kalın ve sıkı giyinmeliyiz.ayaklarımıza da çok dikkat etmeliyiz.çünkü tabandan çok rahat soğuk alırız.nezle ve gribe karşı koruyucu yiyecek ve içecekler tüketmeliyiz.bunlar limon,portakal,mandalina,ada çayı,nane limon çayı,kuşburnu çayı gibi ürünler tüketmeliyiz.eğer evimizin içinde sıcaktan,sobadan dolayı terlersek hemen üstümüzü değiştirmeliyiz.değiştirmeden kesinlikle dışarıya terli biçimde çıkmamalıyız.kapalı herkesin bulunduğu ortak kullanım yerlerinden mümkün olduğu kadar uzak durmalıyız.grip mikrobu çok çabuk geçen bir mikroptur.evimizde de arada bir pencereleri açarak evimize temiz hava girmesini sağlamalıyız.ancak böyle olursa gribe yakalanma riskimiz azalır.

0

portakal ve mandilna gibi c vitaminine sahip yiyecekler ile ıhlamur adaçayı ve kış çayı gibi yiyeceklere yoğunlaşmamız lazım.

0

kış aylarında gribe yakalanmamı onun en önemli noktası duş aldıktan sonra mutlaka saçlarınızı iyice kurutmak ve dışarı çıkmamak bunun yanında kış aylarında mutlaka çok sıcak şeyler içmelisiniz her sabah çay içmeyi unutmayın sıcak süt için bunlar sizi gripten var sağlıktan bin bir türlü dertten kurtarır ayriyeten kış ayların hastalığa yakalanmamak için mutlaka c vitaminin eksik etmeyin portakal limon ve mandalina bu c vitaminlerinin başında gelir ayriyeten nar gibi elma gibi meyvelerden de bol bol vitamin alabilirsiniz bu aldığınız vitaminler sizi hastalıklara karşı korur ve doktora gitmeniz engeller sıkı giyinin ancak eve geldiğiniz zaman normal giyinin çünkü eğer sıcak dışarısı soğuktur ısı farkı insanları grip eden bu tür şeylere dikkat ederseniz eğer ilaç kullanmadan hasta olmazsınız geçmiş olsun

0

aslında bakıldığı zaman gerçekten kış aylarında gribe yakalanmamamız gerektiğini düşünüyorum. çünkü gribe yakalandığımız zaman gerçekten belli bir miktar bizi yataktan çıkarmıyor ve çok kötü günler geçirdiğimizi söyleyebiliriz. onun için aslında daha çok kış aylarına girdiğimiz zamanlarda üretilen meyvelerden tüketmemiz daha doğru olacağını tahmin ediyorum. özellikle nar ve greyfurt gibi meyveler sağlığımız açısından çok faydalı olabilecek meyveler olduğunu söylemek isterim. baktığımız zaman aslında bir diğer husus hastanelere giderek iğne vurdurma olanağımız olduğunu düşünüyorum. bunu tabii ki çoğu insanımızın yapmadığını biliyoruz ve yapmaya da çekindiğini söylemek doğrudur. çünkü belirli bir yaştan sonra sıkıntı yaratabiliyor ya da tehlikeli bir şekilde ölümle sonuçlanabilir diyerekten yaptırmaya çok kişi olduğunu biliyorum. özellikle kapalı alanlardan uzak bir yerlerde olmaya özen göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. çünkü kapalı alanda genel olarak mikropların daha çok olduğu ve yayına bildiğini söylemek çok doğru olur diye düşünüyorum. bunun için de havalandırmalı yerlerde ya da belli saatlerde havalandırılması gereken yerlerde vakit geçirmemiz bizim için daha faydalı olacağını düşünüyorum.

0

bol bol vitamin, mineral ve protein değeri yüksek gıdalar tüketmek gerekiyor. bal, pekmez gibi vücut değerlerini yükselten hastalıklarla savaşan besin değeri yüksek gıdalar tüketmek lazım. kış aylarında ki soğukları da düşünerek sıkı giyinmek soğuktan korunmak hastalıkların önüne geçecektir.

0

kalin giyinmek basta arkasindan bol bol c vitamini ve kis cayi