1

değişiyor. alışverişe gittiğim günler de çok harcarım evde durduğumda hiç harcamam.

0

degisiyor benim gun icerisinde harcadigim para. yani hic para harcamadigim da oluyor, gunluk 60-70 liralari da buluyorum harcama olarak. ama genellikle para harcamaqm. ortalamaya vurursak acikcasi, gunluk harcadigigm paralar 3-5 lirayi pek gecmez yani. o harcadigim paralarla bu ortalama cikiyor. tabi ailemle birlikte yasadigim icin pek harcamam olmuyor. kendime birseyler aldigim zaman harcama yapiyorum yqni.

0

genelde sigara ve yemeğe gidiyo 20 de
bazen keyfi olunca 30 u bulur gibi

0

günlük harcadığım para aslında aylık elime geçen parayla bağlantılı yaşım 24 olmasına rağmen henüz atanamadım ve kendi paramı kazanamamak dayım bu durumdan dolayı elime yalnızca 400 tl geçmekte bunu da ayın 30 gününe böldüğümde günlük ortalama 10 lira ya yakın bir meblağ geçmektedir bu da benim biri için çok yüksek değil tabii sigara alkol gibi şeyler kullanmadığım için bu para yetebilir amai benim gibi bir yerde yaşıyor iseniz , istanbul izmir ankara yani genel olarak büyük şehirler ve tatil yörelerinde günlük 400 lira hiçbir şekilde hiçbir kişiye yeter bileceğini düşünmekteyim bugün kolanın 56 tl oldu cipsin 56 tl olup alıp başını gitmek için çoğu şeyi hala olması 10 tl nil de alım gücünü oldukça düşürmektedir yani teknik olarak 10 tl 1.6 dolar gibi bir şey olmakta o da ne avrupa'da ne türkiye'de pek bir şeye yaramaktadır gönül ister ki aylık gelirim 7 8 bin olsun iki veya üç bintl sini bir kenara koy birikim yapayım ve gündür bütün ihtiyaçlarımı karşılayabilecek in onu isterdi okuyan ve soruyu hazırlayan arkadaşın için teşekkür ederim

0

evde olduğum için nerdeyse sıfır. ama ayda 1-2 kere falan -yaz mevsimi dışında- dışarı çıkıyorum.arkadaşımla yani bi en fazla 100tl ayda gidiyor. bazen bahane buluyorum çıkmamak için. çünkü ben de çok harcama yapmak istemiyorum. yol masrafı, tatlı, gördüğüm mağazadaki güzel şeyleri de almak istiyorum.. o yüzden kendimi kısıyorum biraz.. ama eğer dışarıda işim uzunsa ve annemle çıkmışsak o zaman bi 10tl gidiyor.. yemek de bir 20tl dersek en fazla o da işte anca 30tl gidiyor. ama her gün değil. hani haftada 2-3.. çok değişiyor.. bazen birkaç gün arka arkaya sahile iniyoruz mesela. hiçbir şey istemiyorum. bazen canım mısır çekiyor 5tl harcıyorum. bazen hem mısır hem dondurma hatta bici bici derken bi 10tlyi de bulabiliyor.

0

günlük harçadıgım bellı bi mıktar yok mesela hıc harcamadıgım oluyor 1 hafta 10 gun bır kuruş harcamadıgım oluyor gereksız masrafları hiç sevmem anca ne zaman bi ihtiyacım olursa ozamn para harcarım oda mecburi oluyor genel olarak tabi benım gıbı düşünenler cok az biliyorum çünkü gezip kozup oraya buraya okadar cok paralar harcayanlar varki onların da yaşam tarzı belkıde parası olan parcıyor belkıde bu yuzden bende para olmadıgı için pek aile gecındırmek zorunda oldugum için paramı kısıtlı kullanmayı tercih ederim benım düşüncem bu yonden

0

günde ortalama maximum 20 30 tl arası harcıyorum genelde öyle çok sosyal birisi olmadığımdan dolayı evde oluyorum bilgisayar başında felan takılırken zaman geçtiği için fazla masrafa girmiyorum ama olurda iş çıkarsa tabii ki harcadığım para 500'ü geçebiliyor

0

gün içinde sigaraya 12 tl veriyorum çalıştığım için dışarda yemek yiyorum 10 lira yemeğe gidiyor birde yol parası var 2 vesayret 5 lira toplamda 27 tl günlük masrafım.

0

bu duruma göre değişiyor bana göre ben evden çıkmazsam hiç para harcamıyorum eğer evden çıkarsam harcadığım oluyor tabi ama çok değil çalışmadığım için de babamdan annemden de istemek çok zor geliyor o yüzden çok harcamam ben sevmiyorum fazla para harcamayı biriktirmeye daha çok seviyorum o biriktikce hoşuma gidiyor doğrusu şu devirde para harcamakta biriktirmek de çok zor ama durumlar ortada çünkü benim harcamam 20 tl yi geçemiyor dışarı çıksam dahi.

0

ben su an evde oldugum icin ogrencilik yillarimdan ornek verecegim. universiteydeyken gunde 25 lira bilemedin 30 lira kesin gidiyordu yani. bu miktarin daha fazla arttigi gunlerimde oluyordu. arkadaslarinizla gezip tozuyorsaniz bir 50 tl' yi gozden cikarmak lazim. ama onun disinda 25 tl harciyordum sigara aliyordum hergun. onun disinda yemek yiyorduk veya psirmek icin malzeme aliyorduk ekmek falan derken harcanip gidiyordu para.

0

hava soğuk olduğu için dışarı çıkmıyorum bir mutfak masrafı birde sigara masrafım var o da olsun günde 20 30liradir anca . onun dışında bir harcamam olmuyor. zaten butun gün evde nereye harcayabilirim zaten şu dönem harcamaya para da yok . özellikle zevke vericek hiç yok malesef.

0

gününe ve cebimdeki paraya göre değişiyor.en az 20 tl gidiyor.evin ihtiyaçları için ekmekle başlayıp dolapta boşalanları yerine koymaya başlayınca ipin ucu kaçıyor.ay başında günlük 100 150 tl yi bulan günlük harcama ay sonuna doğru 5 tl ye düşüyır.

0

yani inanır mısın? bilmiyorum ama benim eşim 3700 tl maaş alıyor ve haftalık 720 tl mi falan oluyor yani şu an tam attım de değil o para bir gün içinde bitiyor. gerçekten de hatta parasız kaldım günler bile oluyor. allah'tan sorumani sitesinde takılıyorum. en azında bebeğini masraflarını karşılıyorum. yani biz gerçekten de haddinden fazla para harcayan birisiyiz gerçi evimize fazla bir şey aldığımız yok para nasıl bitiyor onu da anlamış değilim. yani zaten bir kahvaltı alıyorsun 80 tl para harcayıp geliyorsun her şeye zaten zam gelmiş yani bu devirde geçirmek çok zor hani hiçbir şekilde biz birikim yapamıyoruz ve biz iki kişi olmamıza rağmen gene de bize hiçbir şekilde para yetmiyor günde dediğim gibi 300 - 400 tl gidiyor ve zaten iki üç günde 720 tl bitiyor. hatta sonra eşim tekrar avans çekmek zorunda kalıyor. zaten bebeğimizin masrafları falan oluyor. gerçi fazla bir masrafı yok ıslak mendil, bezidir ,mamasıdır bu kadar ama nedense hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz. yani kardeşim o durumu ben de anlamış değilim. hani bekarken tamam paraya değer vermezdim ama evlendikten sonra gerçekten de geçirmek çok zor oluyor kolay değil yani.

0

gün içerisinde dışarı çıkmadığım zamanlar 10 tl zaten sigaraya gitmiş oluyor. bazen arkadaşlarım da dışarıya çıktığımız zaman bir plan yapıyoruz ve en aşağı 20 tl kadar bir miktar cebinden çıkıyor. günlük ortalama neredeyse 30 tl kadar bir miktar harcamaktayım. tabii ki her zaman dışarıya çıkmıyorum özellikle kış günlerinde evde kalmaya çalışıyorum. çünkü yapacak pek fazla bir şey olmadığı için genelde kafeye ya da okey oynamaya gidiyoruz. okey oynamaya gittiğimiz zamanlarda 3 veya 4 saat kadar o ortamda bulunuyorum ve içe bildiğimiz kadar her şeyi içiyoruz. o yüzden pek fazla dışarıya çıkıp para harcamakta istemiyorum. çünkü ilerleyen zamanlarda lazım olur diye bir kenara atmaya çalışıyorum. fakat hiç yoksa gün içerisinde evde olduğum zaman bile 10 tl kadar bir miktar cebinden çıkıyor. tabii ki ilerleyen zamanlarda sigarayı da bırakırsam maddi olarak biraz rahat edeceğim.