0

8 saat uyumak yeterli diyorlar fakat okuduğum bir kaynakta uykunun devir saatlari varmış ve bu bir buçuk saatin katları şeklinde. eğer uyku periyodunuz bir buçuğun katları şeklinde değilse uykunuzu almamış olarak uyanıyormuşsunuz. sekiz saat bir buçugun katı olmadıgı icin yedi buçuk veya 9 daha ideal olacaktır diye düşünüyorum.

1

günde 7 saat uyunmalı çünkü çok ideal bir süre ve bu sürenin fazlası insani mayıştırdığı için uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.

-1

da vinci'nin de çalışmalarına odaklanmak için uyguladığı yöntem 2 saat uyanıklık 20 dk moladır, en sağlıklı uyku için gece 11den önce yatılmalı ve sabah 6 dan önce kalkılmalıdır.

1

7-9 saat arası olması gereken aslında lakin uyku severler için geçerli değil bu :))

0

bana kalırsa uykun geldiği kadar yat uyu.uykuyu seven biri olarak görüşüm bu

0

günde insan en az 8 saat uyumalıdır. yoksa insan sağlığına zararlı olucak hastaliklar verir.

0

8 saat yeterli diyorlar ama bana göre 12 saat zor yetiyor

0

uzmanlara göre; ergenlik döneminde tavsiye edilen uyuma süresi 8 ile 10 saat arası. 11 saatten fazla 7 saatten az olmaması gerektiği görüşü hakim. genç yetişkinler için 7 ile 9 saat uyku tavsiye ediliyor ve uyku süresinin 6 saatten az 11 saatten fazla olmaması gerektiği söyleniyor.

0

günde en fazla 5 en az 3 yeterli günde 8 saat uyunması büyük bir hatadır ve çocukluktan beri sürekli uzun uzun uyutulmak için eğitilmişiz resmen halbuki 5 saat idealdir ve insanın yaşamıda böylelikle uzamış olur aslında kim 60 yıllık diyelim bir yaşamın 20 yılını uyuyarak geçirmek ister ki .

0

her insanın uyku ihtiyacı farklı tabii ki yatış saatlerini çok önemlidir. bir insan günde ortalama 8 saat uyuması gerekir. ama akşam saat 10:00’da uyandıysan sabah altıda alması gerekir.

0

bence günde 6 saat uyumanın yeterli olacağı görüşündeyim çünkü eğer 6 saatten fazla uyursak günün ne kadar kısa geçtiğini ne kadar zamanın boşa harcandığını daha iyi anlamış oluruz bir araştırmaya göre bir insan ömrünün 70 yıl olduğu baz alınıyor ve bu insan günde en az 8 saati uykuda geçtiği baz alınıyor.

yaşamı boyunca uykuda geçtiği zaman hesaplandığında 20 yıla yakın kadar sürenin uykuda geçtiği görülüyor ve buda ciddi bir zaman kaybı özetle ne kadar az uyumaya alıştırırsak kendimizi o kadar hayatı dolu ve anlamlı yaşarız.

0

4 saat uyuyup zinde olanını da gördüm 12 saat uyuyup uykuya doyamayanıda. çalışma istikrarı kazanmış vücut için 8 saat en iyisidir.

0

uzmanlar sekiz saat diyor ama bana 5 saat yetiyor.

0

bence 24 saat :)
ama bilim adamları 8-10 saat arası idealdir diyor .

0

gereken uyuma miktarı 8-9 saat civarı diye düşünüyorum ama günümüz gençleri tabi ki uyumuyor genelde uyuduları saatler 5-6 saat civarı sabaha kadar oyun oynayan çocuklar var bunların önüne geçilmesi gerekmektedir

0

kişiden kişiye ve yaştan yaşa değişiklik göstersede ortalama 7 saat denilebilir.

0

4-8 arası 4 saatten az uyumak kilo alımına sebep olabilirmiş.

0

bu sorunun cevabı yaşa göre değişir. rem uykusunu ne kadar verimli geçirirseniz o kadar iyi uyursunuz. bu uyuduğunuz ihtiyacınız olan saate göre değişir genelde 7-8 saat derler.

0

8 veya 10 vucudun dinlemesi lazım

0

her insanın uyku ihtiyacı farklıdır derler. hatta yapılan araştırmalarda cinsiyet ayrımı bile yapılmış. kadınların uyku ihtiyacı erkeklere oranla daha fazlaymiş.
öte yandan biyolojik olarak bir insanın uyku ihtiyacı 4 saatmis. tabi bunu duyan insanların ℅90 i saçmalık diyecektir. yetmez diyecektir ama durum bu.
mutlaka duymuşsunuzdur sadece aptallar 8 saat uyur diye bir kitap var. milletçe ortalama 7 8 saat uyuyoruz sanırım. burdan bir sonuca varmak istemiyorum su an :)
kendimin ne kadar uyuduğuna gelince ortalama 5 6 saat uyku uyuyorum. aslında daha çok uyumaya zamanım var ancak yettigni hissediyorum. daha fazlasına gerek yok. ama bazen olur ki 10 saat bile uyurum. uykunun bir standartj olduğunu da dusunmuyorum.