0

ceviz tüketmek zararlı değil yararlıdır beynimize yarı var içinde omega 3 bulunur

0

ceviz tüketmek neden zararlı olsun ki bence saçma saçma sorular sormayın.

1

bilindiği üzere ceviz gerçekten çok fazla sağlığa faydalı olan içeriğinde bolca omega 3 ve antioksidan içeren bir besin kaynağıdır. birçok rahatsızlığa da ceviz iyi gelmektedir. kesinlikle vücudumuza zarar daha çok fayda sağlamaktadır. ancak herkesin gibi cevizli aşırı derecede tükettiğiniz zaman alerji ,gaz ya da ishal gibi problemler ortaya çıkabilir. içeriğinde fazlaca lif bulunduğu için yapılan araştırmalarda cevizin insan vücudunda gaz oluşturduğu ve bu gaz yüzünden de insanların karın ağrısı şikayeti çektiği tespit edilmiştir..ayrıca astım olan kişilerin fazla ceviz tüketmesi kesinlikle önerilmez çünkü ceviz içeriği yüzünden astım ataklarını tetikleyebilen bir besin ceviz yediğiniz zaman bazı şikayetler yaşadığınızı düşünüyorsanız kesinlikle cevizceviz yediğiniz zaman bazı şikayetler yaşadığınızı düşünüyorsanız kesinlikle ceviz alerjiniz olup olmadığını test ettirmelisiniz. eğer alerjiniz varsa ve bunu bilmeden aşırı miktarda ceviz tüketirseniz eğer bu durum kötü sonuçlar doğurabilir hatta hayatınıza dahi mal olabilir.

0

cevizin hiç zararı olduğunu duymadım aksine çok yararı vardır. hafızayı güçlendirir öncelikle. beyin gelişiminde etkisi vardır. hamilelere bile çocuk gelişimi için ceviz önerilir. zararı olsaydı onerilecegini sanmıyorum . çocuklara da bol bol ceviz yedirilmelidir. hafızalari kuvvetlensin beyin yapıları güçlensin diye.

1

ceviz şekil olarak da insan beynine benzediğinden faydalı bir kuru yemiş sınıfından besin kaynağıdır. beyin sağlığımız açısından faydalıdır. omega yapılarından ötürü, ama yine de fazlası da zararlıdır. kolorisi yüksektir.

0

ceviz tüketmek zararlı değil, faydası var. mesela hafıza kayıtlı yaşayan insanlar genellikle ceviz kullanır hafızası güçlensin diye ve bazı hastalıklarda da zaten ceviz kullanılıyor . hiçbir şekilde ben zararını falan duymadım, hep faydasını duydum. yani zaten nedense faydası olan bir şeyin pahalı oluyor.